Stad en deelgemeenten getroffen door grote stroompanne

Supermarkt De Belie moest door de panne noodgedwongen even de deuren sluiten.
Kristof Pieters Supermarkt De Belie moest door de panne noodgedwongen even de deuren sluiten.
Heel wat gezinnen en bedrijven in Sint-Niklaas en deelgemeenten Nieuwkerken, Belsele en Sinaai hebben dinsdagvoormiddag te kampen gekregen met een grote stroompanne. In totaal werden er zo’n vijfduizend aansluitingen getroffen.

Omstreeks 10 uur ging in heel wat gebouwen plots het licht uit. Door de stroompanne traden er op verschillende plaatsen inbraakalarmen in werking, zoals in een woning op de Nieuwe Baan in Belsele. Hier werd ook een rookalarm geactiveerd. Buren merkten de ‘rook’ op en verwittigden de brandweer. Even verderop waren ook de verkeerslichten op het kruispunt van de Nieuwe Baan met de Schoonhoudtstraat uitgevallen, wat tot gevaarlijke verkeerssituaties leidde. In het centrum van Belsele kwam ook supermarkt ‘De Belie’ zonder elektriciteit te zitten. Op dat moment waren er een twintigtal klanten aanwezig om inkopen te doen. Omdat de supermarkt beschikt over één kassa die een uur op een batterij kan verder werken, konden de aanwezige klanten hun aankopen nog wel afrekenen, maar na een uurtje zag de winkelverantwoordelijke zich genoodzaakt om de winkel te sluiten. Op de meeste plaatsen waren de problemen na een uurtje opgelost. In enkele gevallen sleepte de panne tot in de namiddag aan. De oorzaak van de stroomuitval was een defecte middenspanningskabel.

Op verschillende plaatsen vielen de verkeerslichten uit.
Kristof Pieters Op verschillende plaatsen vielen de verkeerslichten uit.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.