Special Olympics van start: Feestelijke openingsceremonie verwelkomt 3.400 atleten met een beperking

Olympisch kampioene Gella Vandecaveye en Special Olympics-atlete Marjolein Kastelyn met de olympische vlam.
JVS Olympisch kampioene Gella Vandecaveye en Special Olympics-atlete Marjolein Kastelyn met de olympische vlam.
JVS
Op de Grote Markt van Sint-Niklaas is woensdag het startschot gegeven voor de Special Olympics. Tot en met zaterdag gaan 3.400 atleten met een verstandelijke beperking in 20 sportdisciplines aan de slag in Sint-Niklaas en Beveren. Prinses Astrid verklaarde de Nationale Spelen voor geopend, Gella Vandecaveye stak de olympische vlam aan. Een massa volk was er bij tijdens de feestelijke openingsceremonie in Sint-Niklaas.

Eregasten bij de openingsceremonie waren prinses Astrid en prins Lorenz. Waren ook van de partij: erevoorzitter Jacques Rogge van het Internationaal Olympisch Comité (IOC), minister Marie-Christine Marghem, de gouverneur, de burgemeesters van Sint-Niklaas en Beveren en natuurlijk de 3.463 olympiërs met een verstandelijke beperking, om wie het allemaal gaat de komende dagen.

De ceremonie, gepresenteerd door Sean Dhondt en RTBF-weervrouw Cécile Djunga, startte iets na 19 uur. Er waren optredens van Lou Boland, een jonge blinde artiest met een lichte verstandelijke beperking, zangeres Anna Rune en The Ups-and-downs, een groep artiesten met een verstandelijke beperking uit De Bron in Beveren.

Het werd vooral een groot feest voor de atleten, die fier en uitgelaten paradeerden voor familie en toeschouwers. Prinses Astrid verklaarde deze 37ste editie van de Nationale Spelen officieel voor geopend. Daarna werd de ‘Vlam van de Hoop’ aangestoken door Special Olympics-atlete Marjolein Kastelyn en olympisch kampioene en oud-judoka Gella Vandecaveye.

JVS

Dag 1

De wedstrijden in de 20 verschillende sporten en de aangepaste disciplines beginnen vandaag om 9 uur op de 10 olympische sites. Vanmorgen al zijn zes vrouwen van het nationale vrouwenvoetbalteam Red Flames aanwezig voor de eerste voetbalwedstrijd in de Sportzone Beveren. Alle wedstrijden zijn gratis toegankelijk voor het grote publiek. Alle informatie is te vinden op www.special-olympics.be

JVS
JVS
Waaslander en wielrenner Lieven Mels, het gezicht van deze Special Olympics, wordt begroet door prinses Astrid.
JVS Waaslander en wielrenner Lieven Mels, het gezicht van deze Special Olympics, wordt begroet door prinses Astrid.
JVS
JVS
JVS
JVS
JVS1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jamie Lernout

    Ik ben zo trots dat zo iets wordt ge organiseert want mijn kleine broer loopt nu al 3 of 4 jr mee en hij kan er niet meer zonder en het tofste is hij komt altijd met medailles naar huis en er zit altijd wel een gouden bij