Sint-Carolus houdt groot verkiezingsdebat

BELGA
Op dinsdag 30 april houdt de school Sint-Carolus een groot verkiezingsdebat. Voor én na het debat zullen de jongeren ook hun stem uitbrengen.

Het debat wordt georganiseerd voor de zesde en de zevende jaren van de BSO- en de TSO-studierichtingen. Vrt-radiojournalist Johny Vansevenant is de moderator. Nemen deel aan het debat: Jean-Jacques De Gucht (Open Vld), Connor Rousseau (sp.a), Jef Maes (PVDA), Ann Vermeulen (Groen), Vincent van Peteghem (CD&V), Peter Buysrogge (N-VA) en Barbara Pas (Vlaams Belang).

De leerlingen brengen voor het debat hun stem uit in de stembureaus in de hal. “605 leerlingen zullen hun stem uitbrengen. Enkele klassen zullen in de namiddag als telbureaus fungeren. De stemuitslag wordt aan onze collega’s van ICT doorgeven, die met zijn leerlingen aan de slag gaat om dit in leesbare grafieken om te zetten. De resultaten worden gepubliceerd zoals bij de peiling. Het lijkt ons al een aardige steekproef te zijn, vooraleer de echte verkiezingen plaatsvinden”, klinkt het. Ook na het debat brengen de leerlingen hun stem uit, om na te gaan of het debat hun keuze heeft beïnvloed. 

Het debat vindt plaats op dinsdagvoormiddag 30 april in de grote aula van hogeschool Odisee.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.