Signalisatie aan achttal schoolomgevingen wordt vernieuwd

JVS
In augustus wordt de verkeersveiligheid aan acht scholen aangepakt. Daarvoor laat de stad de signalisatie aanpassen.

De aanpassingen van de schoolomgevingen gebeuren vóór 1 september. Het gaat om het aanpassen van de signalisatie om de schoolomgevingen beter te accentueren. Dat wordt uitgevoerd aan volgende scholen: Onze-Lieve-Vrouw-Presentatie in de Watermolendreef 167, Onze-Lieve-Vrouwpresentatie in de Plezantstraat 135, De Ark in de Beneluxstraat 50, De Droomballon in de Gyselstraat 35, Sint-Carolus in de Lodewijk De Meesterstraat 1, Klavertje Drie in de Vleeshouwersstraat 2, De Zwaan in de Leebrugstraat 65 en De Fontein in de Gasmeterstraat 28. De aanpassingswerken zullen geen verkeershinder veroorzaken. Ze worden gesubsidieerd door de Vlaamse overheid.

“Het is absoluut de bedoeling om de verkeersveiligheid verder te verbeteren, niet alleen op het traject van huis naar school, maar ook in de schoolomgevingen zelf. Voor die inspanningen hebben we al een derde SAVE-label gekregen van de Vereniging van Ouders van Verongelukte Kinderen. Een uniforme aanleg en signalisatie is van groot belang om de leesbaarheid van de weg te vergroten en zo de verkeersveiligheid te verhogen”, aldus schepen voor Mobiliteit Carl Hanssens (N-VA). 

Daarnaast zijn er een aantal infrastructuurwerken op komst op andere locaties. Op dinsdag 6 augustus start de vernieuwing van de schoolomgeving aan basisschool Sint Camillus (Hertjen 106), basisschool ’t Wijntje (Wijnveld 253) en ook aan de toegang tot de jeugdlokalen De Schakel (Heihoekstraat 204), om verkeersdrempels te vernieuwen of nieuwe drempels aan te leggen. De aannemers zijn er aan het werk tot vrijdag 23 augustus. Op die locaties is er geen doorgaand verkeer mogelijk, maar wordt een wegomleiding gepland. Ook aan basisschool De Ritsheuvel in Puivelde worden in augustus aanpassingen gedaan in de schoolomgeving. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.