Senioren krijgen geheugenmarathon voorgeschoteld

Christel Geerts, Mie Moerenhout en Sara Janssens testen alvast hun geheugen.
Foto Joris Vergauwen Christel Geerts, Mie Moerenhout en Sara Janssens testen alvast hun geheugen.
Een geheugentraining voor senioren, daarmee pakt de stedelijke dienst Diversiteit, Samenleving en Preventie uit, in het kader van 800 jaar Sint-Niklaas.

Het initiatief vindt plaats begin september, maar de inschrijvingen zijn gisteren van start gegaan. Snel zijn en niet vergeten een plaatsje te reserveren, is de boodschap.


Gedurende twaalf uur wordt er aan één stuk door geheugentraining gegeven, door twee ervaren lesgeefsters. Dat zijn gerontologen Mie Moerenhout en Christel Geerts, die ook schepen is in Sint-Niklaas. Wie wil deelnemen, kan zich inschrijven voor een tijdsblok van twee uur. Daarin zit één uurtje geheugentraining en één uurtje actief ouder worden via een workshop.

Nadenken

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat senioren twaalf uur lang die geheugenmarathon doorploegen.


"Bedoeling is om mensen te laten nadenken over hun geheugen, opdat ze er wat 'vriendelijker' voor zouden zijn. Als je eens iets vergeet, hoef je dat ook niet zozeer op je leeftijd te steken. Heel wat andere factoren spelen een rol. En je kan je geheugen op elke leeftijd trainen. Iets vergeten, veroorzaakt vaak angst en onzekerheid op latere leeftijd en dat willen we wegnemen", klinkt het bij Christel Geerts.


Per tijdsblok kunnen telkens twee groepen van 20 personen deelnemen. Info en inschrijven kan via 03/778.37.19 of via de website van de stad. (JVS)