Rode Kruis helpt kwetsbare kinderen thuis of op school: “Nog op zoek naar brugfiguren”

RV-Simon Mouton
Het Rode Kruis is in Sint-Niklaas nog op zoek naar vrijwilligers die de rol van ‘brugfiguur’ op zich willen nemen en een kind willen ondersteunen bij het schoolwerk.

Het Rode Kruis neemt in Sint-Niklaas ook sociale taken op, onder meer met brugfiguren. Dat zijn vrijwilligers die zorgen voor klasondersteuning of huiswerkbegeleiding voor een kwetsbaar kind. “De situaties in gezinnen zijn zeer uiteenlopend: een moeilijke financiële situatie, de taal niet machtig zijn, ouders die in een vechtscheiding liggen, een ouder die net gestorven is... Al deze situaties kunnen ervoor zorgen dat een kind het moeilijk heeft op school. Op vraag van de school kan er dan een beroep gedaan worden op vrijwilligers van het Rode Kruis. Zij kunnen zorgen voor klasondersteuning of huiswerkbegeleiding voor een kwetsbaar kind”, klinkt het bij het Rode Kruis in Sint-Niklaas, dat op zoek is naar een aantal extra vrijwilligers om deze dienst te versterken.

“We zorgen voor een engagement op maat. We kijken voor elke vrijwilliger wat mogelijk is. Je moet wel minstens 16 jaar oud zijn, een bewijs van goed gedrag en zeden hebben en goed kunnen omgaan met kinderen. Opleiding en begeleiding worden voorzien door het Rode Kruis zelf.”

Op dinsdag 17 september om 20 uur is er een vrijblijvend infomoment in het Rode Kruislokaal in de Parklaan 2. Info: 0473/83.68.08, www.rodekruis.be/afdeling/sint-niklaas.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.