Rode Duivels-kapper start vierde zaak: “Mijn geheim? Talent en veel werken, tot 18 uur per dag”

Mathieu Nayis neemt Kapper Oscar over

Mathieu Nayis met Jean-Claude Van Damme.
RV Mathieu Nayis met Jean-Claude Van Damme.
De Rode Duivels en tal van andere bekende voetballers zijn klant bij hem, net als artiesten als Jean-Claude Van Damme. Mathieu Nayis heeft in enkele jaren tijd stevig zijn naam gevestigd. De gerenommeerde kapper opent nu voor het eerst in Vlaanderen een zaak, in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. Daar neemt hij vanaf 1 augustus kapperszaak Oscar over. Midden volgende maand opent de nieuwe zaak.

“Ik heb momenteel drie kapsalons: twee in Brussel en één in Waterloo. Ik wilde graag in Vlaanderen ook een zaak openen. Alles is eigenlijk in een stroomversnelling geraakt na een gesprek met de zaakvoerders van Kapper Oscar in Sint-Niklaas. Ik neem vanaf 1 augustus die zaak over. De eerste Mathieu Nayis in Vlaanderen dus. Ik kijk er erg naar uit.”

Mathieu Nayis raakte vooral bekend door zijn kapperswerk voor de Rode Duivels. “Heel wat voetballers zijn klant, uit binnen- én buitenland. Ik heb ook al veel artiesten gehad, waaronder Jean-Claude Van Damme. Fijn natuurlijk. Mijn geheim? Ik denk dat het vooral een kwestie is van talent en heel veel motivatie. Niet veel mensen werken ook 18 uur per dag. Ik ben helemaal van nul begonnen, mijn ouders hadden niks. En ik heb respect. Ik vraag geen foto’s of tickets voor een match. Ik doe het gewoon op het gemak. Ik ben ook niet iemand die veel vragen stelt of een hele uitleg doet. Maar wat ik doe, doe ik wel met passie. En dat wordt geapprecieerd. En dan gaat het vlug, via mond-aan-mondreclame. Ik ben pas in 2015 begonnen, maar het is snel gegaan. Talent en veel werken, want ‘il faut travailler pour le faire briller’.”

Mathieu Nayis met Vincent Kompany.
RV Mathieu Nayis met Vincent Kompany.

Het kapsalon zal de eerste weken van augustus gesloten blijven voor een aantal ingrepen. Bedoeling is om midden augustus of in de derde week te openen. “Ik ben van plan om de eerste weken heel aanwezig te zijn, om het concept duidelijk te maken en mijn team tot in detail op te leiden. Ik wil een gevestigde naam worden in Sint-Niklaas en tot ver daarbuiten. In Brussel heb ik klanten van Luxemburg en Oostende tot Knokke en zelfs Parijs. Met deze nieuwe zaak zullen sommige klanten een alternatief dichterbij krijgen.”

Kapperszaak Oscar wordt overgenomen door Mathieu Nayis.
JVS Kapperszaak Oscar wordt overgenomen door Mathieu Nayis.
Ook Youri Tielemans is klant.
RV Ook Youri Tielemans is klant.
Het opvallende kapsel van Michy Batshuayi komt ook van de Brusselse kapper.
RV Het opvallende kapsel van Michy Batshuayi komt ook van de Brusselse kapper.5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Glenn Lynn

  'Ik vraag geen foto's ' vervolgens de lieve man op foto met artiesten en voetballers ;)

 • Jan Praet

  Sint-Niklaas is nu al de Vlaamse stad met het meeste aantal kappers, er kan natuurlijk altijd nog eentje bij... welkom.

 • Micha De Cock

  Amaai, dat is dus de schuldige voor al die slechte kapsels en rare baard trends bij die voetballers. Geef mij maar mijn onbekende barbier.

 • Mario Vinckier

  Allé die bandieten hun haar ziet er proper uit.

 • Chris heymans

  Een kapsalon met zijn maar uw haar geknipt door een stagiair! Dan is het een kapperssalon zoals alle andere ketens