Renovatiewerken bij Sint-Niklase tafeltennisclub klaar

De Sint-Niklase Tafeltennisclub kan met nieuw sanitair én een nieuw huurcontract de toekomst met een gerust gemoed in.
JVS De Sint-Niklase Tafeltennisclub kan met nieuw sanitair én een nieuw huurcontract de toekomst met een gerust gemoed in.
De Sint-Niklase Tafeltennisclub beschikt over een grondig vernieuwde thuisbasis. De voorbije maanden werden de nodige renovatiewerken uitgevoerd in het Edelweisscomplex in de Nijverheidsstraat, boven de brandweerkazerne.

De club, die zo'n 240 leden telt, huurt al jarenlang die ruimte van de stad. De sanitaire ruimtes en kleedkamers zijn nu volledig vernieuwd, wat in totaal 262.550 euro kostte. Een grote verbetering, want het sanitair in het gebouw dateerde al van een ander tijdperk.


"Dit zal de werking van onze club sterk verbeteren. Van onze leden en van bezoekende ploegen hebben we al veel enthousiaste reacties gekregen", schetst voorzitter Harry Van Daele. "Het was geen makkelijke periode, maar dankzij tafeltennisclub Hamme konden we blijven trainen. Ook de hulp van de brandweer was heel welkom."


De stad heeft met de club meteen een nieuw huurcontract afgesloten. "De overeenkomst geldt voor de komende negen jaar, stilzwijgend verlengbaar met periodes van drie jaar. Dit is een heel sterke sportvereniging die we zekerheid willen bieden op lange termijn. Daarom hebben we de nodige investeringen gedaan om de sporters hier alle comfort te bieden", aldus sportschepen Peter Buysrogge (N-VA). (JVS)