Recordaantal deelnemers voor vierde Wase streekbierenproeventocht

JVS
Komende zaterdag 20 oktober vindt voor de vierde keer de Wase streekbierenproeventocht plaats. Nooit eerder was er zoveel interesse voor het evenement. Er zijn al bijna 200 inschrijvingen.

De Wase streekbierenproeventocht is een initiatief van een aantal Sint-Niklase brouwers in samenwerking met de vzw centrummanagement. Dit jaar stellen vijf brouwers vijf verschillende karakterbieren voor in evenveel cafés rond de Grote Markt. Deelnemers krijgen vijf proefglaasjes aangeboden, telkens gecombineerd met een bijpassende hapjes van Cuisiniko, de Sint-Niklase cateraar Niko Vandendurpel.

Brouwerij ‘t Paenhuys uit Nieuwkerken presenteert zijn tripel ‘Schapenkop’ bij Plaza Central. Dat wordt er geserveerd met een hapje van quinoa, tongschar, koriander en citrusschil. Brouwerij Donum Ignis uit Sinaai stelt het ‘ZUIDerbier’ voor in Hotel de Ville, vergezeld van een hapje van ciabatta met geitenkaas, aardbei en rode biet. Brouwerij Boelens presenteert de ‘Trippel Klok’ in ’t Binnenhuis, in combinatie met buikspek, witloof en bloedappelsien. Als nieuwkomer bij de Wase streekbierenproeventocht presenteert brouwerij The Musketeers uit Sint-Gillis-Waas ‘Ride a bull’ in ’t Stamcaféken, met een hapje van bospaddenstoelen en walnoten. Tweede nieuwkomer is brouwerij Broers uit Wachtebeke met de ‘Zwarte Ruiter’ in horecazaak De Cipierskelder, in combinatie met een hapje van zwarte pens, pumpernikkels, appel, koffie en chocolade.

“Bijna de helft van de deelnemers komt uit andere gemeenten, ook van buiten het Waasland. Deelnemers uit Lokeren, Waasmunster, Moerzeke, Koewacht tot Haaltert, Destelbergen en Wilsele vinden dankzij de streekbierenproeventocht hun weg naar Sint-Niklaas”, klinkt het. 

Deelnemen kost 16 euro per persoon. De culinaire tocht starten, kan vanaf 14 uur, maar ook later op de dag is dat perfect mogelijk. Deelnemers doen de tocht op hun eigen tempo. Elk half uur geeft één van de brouwers in één van de horecazaken een extra woordje uitleg over zijn favoriete bier. De online inschrijvingen zijn afgelopen dinsdagavond afgesloten, maar wie er snel bij is, kan de laatste kaarten nog bemachtigen in één van de vijf deelnemende horecazaken. Info: www.ontdeksintniklaas.be. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.