Rechter stuurt jongeman die op zoek ging naar meisjes om ze in zijn flat te verkrachten vier jaar naar cel

Illustratiebeeld.
Thinkstock Illustratiebeeld.
“Een seksueel roofdier dat maar met één doel in Sint-Niklaas rondreed: meisjes oppikken en ze in zijn flat verkrachten.” Zo werd beklaagde Raza S. (24) uit Sint-Niklaas tijdens zijn proces omschreven. De man werd dinsdag veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van vier jaar. Hij had tijdens zijn proces het lef te beweren dat de seks alleen met toestemming van de slachtoffers plaatsvond, maar daar hechtte de rechter geen geloof aan.

Eén van de slachtoffers van S. had de moed om persoonlijk voor de rechtbank te getuigen over wat haar in de zomer van 2018 overkwam en de gevolgen ervan. Het meisje stond gebroken voor de rechter. Ze had een tijdje onderdak bij S. in diens flat in Sint-Niklaas en werd door de man verkracht terwijl ze sliep. “Ik ben een tijd in een kliniek opgenomen geweest door de feiten en ben nu nog altijd in traumatherapie”, vertelde de dertigjarige vrouw. “Ik durf nog altijd niet alleen op straat lopen of in het openbaar komen. Ik heb zelfs schrik als mijn eigen partner me aanraakt. En dat komt allemaal door deze egoïstische man. Die heeft me een normaal leven afgenomen. Ik hoop dat hij nooit meer een vrouw iets kan aandoen.”

Een paar weken eerder diezelfde zomer had S. zich nog al vergrepen aan een jongedame in zijn flat. Dat slachtoffer slenterde stomdronken rond op straat in Sint-Niklaas, toen S. haar oppikte. Hij hield haar drie dagen in zijn flat en verkrachtte haar meermaals. S. beweerde dat het meisje toestemming had gegeven voor de seks, maar dat klopte niet. “Deze jongedame was zo dronken dat ze nooit toestemming kon gegeven hebben”, zei haar advocaat. “S. heeft gewoon misbruik van haar gemaakt. Hij is een seksueel roofdier dat maar met één doel rondrijdt.”

Kwetsbare slachtoffers

Een dertienjarige meisje, dat was weggelopen van huis, viel bijna in de klauwen van S. De man kwam haar in augustus 2017 tegen en stelde voor mee naar zijn flat te gaan. Het meisje ging mee, maar bedacht zich evenwel en liep weer bij hem weg. Ze stapte naar de politie en vertelde daar haar verhaal. “Het is duidelijk dat deze man constant op zoek was naar kwetsbare slachtoffers om hen op te pikken. Onder het mom hen te helpen, lokte hij ze meer naar zijn flat met heel slechte intenties”, zei de openbaar aanklager tijdens het proces. “De psychiater schetst deze man als heel manipulatief, die heel goed wist waar hij mee bezig was. Dergelijk schaamteloos gedrag is echt schokkend.”

Toch vroeg S. de vrijspraak, omdat hij stelde dat de slachtoffer toestemming hadden gegeven voor de seksuele betrekkingen. Door de penibele toestand waarin ze verkeerden, konden ze die volgens de rechtbank echter nooit gegeven hebben. De man wordt nu dus voor vier jaar naar de cel gestuurd. Hij is ook voor vijf jaar ontzet uit zijn burgerrechten.
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Philippaerts

  Bij de start gaat het om vier jaar, bij het buitengaan blijkt die vier jaar zwaar overdreven, en is het uiteindelijk 1,5 jaar geworden onder aftrek van ... Neen sexuele misdrijven worden niet bestraft de rechters doen maar alsof.

 • Jan Van Meirvenne

  en in afwachting van een brief om zich te komen melden in de gevangenis werd hij vrijgelaten ?

 • wim CLAES

  ik hoop dat deze man terug naar zijn thuisland wordt gestuurd.

 • Daniel Collier

  En is hij nu onmiddellijk aangehouden want dat staat niet in het verslag,of verscheen hij aangehouden voor de rechtbank .

 • Patrick Rutten

  En is hij ook effectief aangehouden of is het weer zo'n fameuze "papieren" straf?