PVDA: “Sint-Niklaas kan het perfect met twee schepenen minder”

Jef Maes en Jan Vandeputte van de PVDA.
JVS Jef Maes en Jan Vandeputte van de PVDA.
De PVDA roept de nieuwe bestuursmeerderheid in Sint-Niklaas op om in de volgende bestuursperiode twee schepenen minder aan te stellen. “Dat zou een besparing van 150.000 euro per jaar zijn, geld dat heel goed kan besteed worden.”

De nieuwe coalitie van sp.a en PVDA in Zelzate doet het met twee schepenen minder. De PVDA in Sint-Niklaas vraagt het nieuwe stadsbestuur om dat voorbeeld te volgen. “Het schrappen van twee schepenzetels betekent een besparing van ruim 150.000 euro per jaar. Dat geld kan besteed worden aan de bestrijding van de groeiende armoede in onze stad”, stelt Jef Maes, PVDA-gemeenteraadslid in het nieuwe stadsbestuur. “Waarom zou in Sint-Niklaas niet kunnen wat in Zelzate kan, namelijk alle verantwoordelijkheden verdelen onder minder schepenen?”

Sint-Niklaas telt naast de burgemeester in totaal negen schepenen. Volgens de PVDA kan de nieuwe bestuursmeerderheid een signaal geven. “Door twee schepenen minder te installeren, kan het nieuwe stadsbestuur aantonen dat het hen niet om de postjes te doen is, maar dat ze ernstig werk wil maken van de strijd tegen de armoede in onze stad. In Sint-Niklaas is het de traditie om het wettelijk toegestane maximum aantal schepenen aan te stellen. Maar er bestaat geen wettelijke verplichting om daaraan vast te houden. Elk stadsbestuur kan zelf beslissen om minder schepenen aan te stellen.”

De PVDA Sint-Niklaas voert momenteel ook een petitieactie met een oproep naar het stadsbestuur om de strijd tegen de armoede als prioriteit nummer één op de agenda te plaatsen de komende jaren. 
5 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Fredien Vandervekens

  De collega's van Groen doen het niet voor minder, beste PVDA ! Hun "doelpubliek" breidt zich gestadig uit ! En dàt zouden jullie dan toch moeten weten !

 • Chris Devlaeminck

  2 PVDA schepenen dan?

 • François THIJS

  Voor een stad(je) met een dikke 70 000 inwoners, een burgemeester en negen schepen. Men kan zich dan aan de zogenaamde profiteurs ergeren, maar ik erger me aan dit vele malen meer.

 • james vroman

  is dit niet extreem om iemand die de eindjes maar moeilijk aan elkaar kan knopen een profiteur te noemen , ook werkende mensen leven soms in armoede omdat vb hun vrouw er vandoor is en leven op de kap van hun ex ..

 • carina van bosch

  Om weer uit te delen aan de profiteurs. En dan bedoel ik de doppers.