PVDA overhandigt petitie met 850 handtekeningen voor meer strijd tegen armoede aan schepen

PVDA-raadslid Jef Maes trekt met een petitie voor meer maatregelen in de strijd tegen armoede, met meer dan 850 handtekeningen, naar het stadhuis.
JVS PVDA-raadslid Jef Maes trekt met een petitie voor meer maatregelen in de strijd tegen armoede, met meer dan 850 handtekeningen, naar het stadhuis.
PVDA heeft een petitie met meer dan 850 handtekeningen overhandigd aan schepen voor Welzijn Sofie Heyrman (Groen). Daarmee vraagt de partij een meer krachtdadige aanpak van de armoede.

PVDA heeft zelf ook voorstellen om de armoede in Sint-Niklaas aan te pakken. “Duizend nieuwe sociale woningen en recht op water voor iedereen. Heel wat stadsgenoten zijn bekommerd om de gestegen armoede in de stad. We zien in het nieuwe beleidsplan geen ommekeer”, stelt PVDA-raadslid Jef Maes. “Betaalbare woningen zijn daarbij cruciaal. De wachtlijst voor een sociale woning wordt steeds langer en we zitten met 6 procent ver beneden het Vlaamse gemiddelde van 9 procent. Binnen 16 jaar pas zouden we op dat Vlaamse gemiddelde zitten.”

Ook aan de stijgende waterprijs wil PVDA iets doen. “Terwijl een gemiddeld gezin in 2010 nog 100 euro per jaar betaalde voor stromend water was dat vorig jaar 400 euro, vooral door de taksen. Als de stad de gemeentelijke saneringstoeslag vermindert en uit de algemene inkomsten haalt, dan maakt dat voor de minst kapitaalkrachtigen een groot verschil.” Jef Maes zal de gemeenteraad een voorstel voorleggen voor een verbod op het afsluiten van water. 
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.