Provincie zet laadpunt voor elektrische auto’s aan De Ster

RV
De provincie Oost-Vlaanderen investeert in laadpunten voor elektrische voertuigen aan de provinciale recreatiedomeinen. Tegen eind dit jaar kunnen elektrische auto’s ook aan recreatiedomein De Ster worden opgeladen.

De provincie laat twaalf laadpalen — dubbele semi-snelle oplaadpunten van 22 kW — voor elektrische voertuigen leveren en plaatsen in de provinciale domeinen en scholen. Die worden aangeleverd door het bedrijf Blue Corner. Zo kan iedereen binnenkort een elektrische auto of motor aan de recreatiedomeinen opladen. De provincie is beheerder van recreatiedomein De Ster, dat tegen eind dit jaar dus ook zo’n oplaadpunten krijgt.

Elke laadpaal krijgt een verkeersbord en twee parkeervakken naast zich. Het standaard laadtarief is momenteel 0,24 euro/kWh, maar dat kan in de toekomst nog wijzigen en is afhankelijk van een abonnementsformule. Alles wordt beheerd en uitgebaat door Blue Corner, die ook zorgt voor een 24/7 helpdesk.
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.