Provincie plaatst bewegwijzering fietssnelweg F4 Gent-Antwerpen

JVS
De fietssnelweg F4 tussen Gent en Antwerpen is volledig voorzien van bewegwijzering. Dat moet het voor fietsers een pak eenvoudiger en comfortabeler maken. De F4 doorkruist de provincie van oost naar west en volgt grotendeels het tracé van spoorlijn 59.

Gedeputeerde voor Mobiliteit Riet Gillis (Groen) heeft dinsdag in Sint-Niklaas de bewegwijzering van de fietssnelweg F4 voorgesteld. De uniforme wegwijzers worden in alle provincies gebruikt. In Oost-Vlaanderen is de fietssnelweg F4 Gent-Antwerpen er nu mee uitgerust. “Door middel van oprijborden worden fietsers naar de fietssnelweg geleid. Op de fietssnelweg worden fietsers via borden en markeringen in de juiste richting gestuurd. Op kruisingen met bovenlokale functionele fietsroutes tonen routeborden dan weer een overzicht van de bestemmingen op de fietssnelweg. Ook de afstanden worden aangeduid”, schetst gedeputeerde Riet Gillis.

De bewegwijzering moet mensen nog meer verleiden om van de fietsinfrastructuur gebruik te maken. Op die manier kan de fiets ook een steeds groter aandeel krijgen in het woon-werkverkeer, stelt de provincie. “De duidelijke routetaal maakt het voor fietsers veel makkelijker. En waar de infrastructuur nog ontbreekt, wordt een omleiding bewegwijzerd.”

Voor de bewegwijzering op de F4 investeerde de provincie in totaal 244.000 euro. In de nieuwe bestuursperiode gaat de provincie nog meer inzetten op mobiliteitsprojecten. Zo wordt het budget voor mobiliteit verdubbeld. 

JVS
JVS3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • André De Beule

    Heb vrijdag de test gedaan; fietspad was nog niet bewegwijzerd tot in Antwerpen. Na Melsele heb ik geen wegwijzers meer gezien.

  • Renée Schietekat

    Misschien eerst de fietssnelweg volledig afwerken en dan de bewegwijzering doen? Altijd dat half afgewerkt gedoe ook.

  • Dirk Van Puymbroeck

    Ik vind de markeringen er een beetje over. Markeringen zijn super wat duidelijkheid betreft maar te veelvuldig aangebracht. Ook op de grond aangebrachte markeringen is voor mij geld verkwisting. Voorbije weekend van Beveren naar Antwerpen gereden op de F4 voor de eerste keer. In Zwijndrecht komende sta je er plotseling op een onderbreking van nog een aan te maken stuk F4. Hier geen markeringen gezien om de mensen in te lichten. Of heb ik markeringen gemist ....