Politie controleert 590 bestuurders op alcohol tijdens ‘verkeersveilige nacht’

De politie controleerde zowel op de N41 als de N16.
politie sint-niklaas De politie controleerde zowel op de N41 als de N16.
De politie van Sint-Niklaas heeft vrijdagavond deelgenomen aan de ‘verkeersveilige nacht’. Het korps kreeg hulp van studenten van de politieschool Paulo voor het bemannen van controleposten op de N41 en N16.

In totaal werden 590 bestuurders gecontroleerd op alcohol. 584 bestuurders bliezen ‘safe’ en zes bestuurders waren onder invloed van alcohol. Daarvan zaten er twee in de alarmfase. Zij waren hun rijbewijs drie uur kwijt en kregen een boete van 179 euro boete. Vier bliezen positief, waarvan drie hun rijbewijs voor zes uur werd ingetrokken en één chauffeur was zijn rijbewijs meteen kwijt voor vijftien dagen.

Daar bovenop werd er nog zeven pv’s opgesteld voor geen geldig keuringsbewijs, sturen tijdens een rijverbod, geen rijbewijs, het toevertrouwen van een voertuig aan een persoon zonder rijbewijs, het niet naleven van de voorwaarden van een voorlopig rijbewijs en ééntje tegen de begeleider van iemand met een voorlopig rijbewijs. Er werden ook drie pv’s opgemaakt voor tekortkomingen op vlak van technische eisen van het voertuig.

politie sint-niklaas
politie sint-niklaasReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.