Opnames Kampioenenfilm in Broederschool

REGISSEUR JAN VERHEYEN BLIKT TWEE SCÈNES MET 'DDT' EN 'POL' IN

Stilte voor opname: de filmcrew blikt in de refter van de school een gevangenisscène in.
Joris Vergauwen Stilte voor opname: de filmcrew blikt in de refter van de school een gevangenisscène in.
De filmcrew van FC De Kampioenen heeft gisteren een hele dag lang de tenten opgeslagen in de Broederschool in Sint-Niklaas. Daar stonden opnames met acteurs Ben 'Pol' Rottiers en Jacques 'DDT' Vermeire op het programma, samen met nog drie geheime gastacteurs en een reeks figuranten.

De examens zijn voorbij, de leerlingen van het middelbaar zijn al aan de zomervakantie begonnen en dus was er gisteren in de Broederschool plaats genoeg om de filmcrew van FC De Kampioenen te ontvangen. Regisseur Jan Verheyen blikte er twee scènes in. In de wetenschapsklas van de school waren er opnames met acteur Ben Rottiers, in FC De Kampioenen Pol De Tremmerie. In die scène waren ook de kinderen van An Swartenbroekx, beter bekend als Bieke, de figuranten. En de refter van de Broederschool werd 's middags omgevormd tot een gevangenisrefter waar Jacques Vermeire als Dimitri De Tremmerie met enkele tientallen figuranten opnames had. De filmset werd goed afgeschermd, want in die scène spelen ook drie bekende Vlamingen mee die nog even geheim worden gehouden voor het grote publiek.

Regisseur Jan Verheyen: "Ik zat in het College in Sint-Niklaas. Ik was zelfs nog nooit in de Broederschool geweest."
Joris Vergauwen Regisseur Jan Verheyen: "Ik zat in het College in Sint-Niklaas. Ik was zelfs nog nooit in de Broederschool geweest."

Sekte in Thailand

De tweede film van FC De Kampioenen komt uit op 28 oktober en heet 'FC De Kampioenen 2: Jubilee Générale', verwijzend naar het 25-jarige bestaan van de voetbalploeg. De film begint met de vrijlating uit de gevangenis van DDT. Leerlingen en leerkrachten van de Broederschool zullen in de bioscoop dus niet lang hoeven te wachten om hun refter als decor te zien. In de film wordt Oscar teruggevonden bij een sekte, waarvoor de filmcrew vorige week voor opnames naar Thailand trok.

Regisseur Jan Verheyen: "Ik heb in mijn jeugd op het College in Sint-Niklaas gezeten. Ik was zelfs nog nooit in de Broederschool geweest."
Joris Vergauwen Regisseur Jan Verheyen: "Ik heb in mijn jeugd op het College in Sint-Niklaas gezeten. Ik was zelfs nog nooit in de Broederschool geweest."

Oud-leerling College

Regisseur Jan Verheyen mocht gisteren eens een dagje dichter bij huis aan het werk. Verheyen is afkomstig van Temse en ging altijd in Sint-Niklaas naar school. "Ik ben eigenlijk oud-leerling van het College in Sint-Niklaas. We hebben hier enkele scholen gecontacteerd voor deze opnames. Het is uiteindelijk de Broederschool geworden. Wist je dat ik hier zelfs nog nooit binnen was geweest, ondanks mijn Sint-Niklase verleden? De opnamedag in deze school kwam heel goed uit. We hadden een klaslokaal nodig en een grotere zaal voor de gevangenisscène. Beide scènes konden we hier in één dag filmen."


Nog tot 17 juli vinden er opnames voor de tweede FC De Kampioenenfilm plaats. "In tegenstelling tot bij de vorige film zijn er amper opnames met álle acteurs samen. Toen was het dan ook eerder een 'road movie', waarbij we voortdurend met elkaar op pad waren in Frankrijk. Nu hebben we elkaar nog nauwelijks gezien. Ik moet het hier in deze Sint-Niklase school zelfs alleen met Jacques Vermeire doen", lachte Ben Rottiers.

Bajesklant Jacques 'DDT' Vermeire (centraal) met een groep figuranten.
Joris Vergauwen Bajesklant Jacques 'DDT' Vermeire (centraal) met een groep figuranten.
Acteur Ben Rottiers, alias Pol De Tremmerie.
Joris Vergauwen Acteur Ben Rottiers, alias Pol De Tremmerie.