Openlucht skatepark deze zomer opnieuw populair trefpunt voor jongeren

JVS
JVS
Een fijne plek voor jongeren is het deze zomer opnieuw het openlucht skatepark aan de Witte Molen. Tientallen jongeren brengen er hun vakantiedagen door.

Het is al drie jaar geleden dat het nieuwe skatepark aan de Witte Molen opende. Het is intussen een vaste trefplaats geworden voor heel wat jongeren, zeker in vakantieperiodes. Skaters en BMX’ers vinden er een uitdagend parcours, maar ook heel wat jongeren met een freestyle step tonen er hun tricks. “We zijn superblij dat we deze plek hebben. Sint-Niklaas heeft altijd een groot skatepubliek gehad, maar tot voor drie jaar konden we hier nergens meer terecht door het verdwijnen van de indoor skateparken. Hier kunnen we ons perfect uitleven", klinkt het bij de jongeren. 

Wedstrijd geannuleerd

Vorig weekend zou er normaal gezien de ‘Makadam Skatecontest’ plaatsvinden, een organisatie van Wander vzw. Door de felle regenbuien vorige zaterdag moest het worden geannuleerd. Mogelijk vindt het op een later moment plaats.

Niet alleen het skatepark trekt overigens heel wat volk aan. Door de omvorming van de site rond de Witte Molen tot wijkpark, met het doorknippen van de Gladiolenstraat en het inrichten van een voetbalpleintje en een speeltuin is dit een levendige plek geworden in Sint-Niklaas.

JVS
JVSReacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.