Onverbeterlijke dief blijft maar stelen: rechter stuurt hem 24 maanden naar de cel

Geert De Rycke
Een negentienjarige dief uit Sint-Niklaas vliegt 24 maanden de gevangenis in. Het is niet de eerste veroordeling voor Michaël D., want die blijft maar stelen.

Deze keer stond hij terecht voor een hele resem inbraken en diefstallen in het Waasland, bij onder andere winkels, cafés, sportclubs en verenigingen. Met een bankkaart die hij op één van zijn rooftochten buit maakte, haalde hij ook geld af aan een bankautomaat. De openbaar aanklager bevestigde dat de man geen onbekende is voor het gerecht. “Hij staat bekend als veelpleger en blijft maar doorgaan”, klonk het. “Zelfs als hij vrijgelaten wordt onder voorwaarden, schendt hij die meteen en gaat weer aan het stelen.” Aan zijn strafblad lijkt dan ook geen einde te komen, ondanks de jonge leeftijd. D. zelf vertelde de rechter dat hij op straat leeft. “Af en toe krijg ik onderdak bij een vriend”, vertelde hij. “Ik weet dat het dom was om diefstallen te plegen.”
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.