Nooit te oud om uit de band te springen

MEER DAN 5.000 VOLWASSENEN UIT DE BOL OP 70 SPRINGKASTELEN

Enkele vriendinnen schreeuwen het uit van plezier op een van de 70 springkastelen.
Joris Vergauwen Enkele vriendinnen schreeuwen het uit van plezier op een van de 70 springkastelen.
Springkastelen zijn voor kinderen? Niets blijkt minder waar. De eerste editie van 'The Big Bounce' op recreatiedomein De Ster, enkel voor volwassenen, heeft zaterdag meer dan 5.000 mensen gelokt.

Een springkastelenfestival voor volwassenen, dat hadden we nog niet gezien. Tot afgelopen zaterdag op recreatiedomein De Ster. 'The Big Bounce' presenteerde een 70-tal springkastelen en opgeblazen attracties samen met vier podia waar onder meer Gers Pardoel en Jebroer kwamen optreden. Meer dan 5.000 bezoekers zakten af naar De Ster, zelfs uit Frankrijk en Nederland. Alleen wie ouder was dan 18 jaar, mocht binnen. De organisatoren, de broers Guy en Jan Pluym van Feathers Events, hadden het prachtige nazomerweer als grote bondgenoot, maar ze hadden de organisatie ook prima aangepakt. Aan elke springattractie stond een medewerker. Voor de grootste attracties was het wel even aanschuiven. "Maar dat moet je in een pretpark ook doen, en veel langer. Met een volwassen publiek verloopt dat ook veel gedisciplineerder", klonk het. Toch schreeuwden heel wat volwassenen het uit van plezier, net alsof ze weer naar hun kindertijd werden gekatapulteerd. "We zullen ongetwijfeld bij de oudsten zijn hier vandaag, maar we mogen ons toch ook nog eens weer jong voelen hé. We hebben allebei kinderen, maar deze keer hebben we speciaal een babysit laten komen zodat wij ook eens buiten kunnen spelen", klinkt het bij Wendy (40) uit Aartselaar en Els (39) uit Mechelen. De 27-jarige Camille kwam met een groep vrienden zelfs helemaal uit Calais in Frankrijk voor het festival in Sint-Niklaas. "We houden van festivals en hebben er deze zomer weer een hele reeks achter de rug. Maar dit is echt wel iets speciaals. Hier wilden we heel graag bij zijn."

Geen enkele breuk

Meer dan 5.000 mensen die uit de bol gaan op 70 springkastelen, dat is ook een risico. "Maar zware blessures bleven uit. De EHBO-post heeft zo'n 120 mensen verzorgd, vooral voor verstuikte enkels. Er zijn geen breuken gemeld. Alles is goed verlopen, zonder incidenten. Een héél mooie dag voor ons, én de bevestiging dat dit nieuwe festivalconcept een toekomst heeft", aldus organisatoren Guy en Jan Pluym. "Volgend jaar zijn we sowieso opnieuw van de partij op De Ster. We zullen ook eens bekijken of we The Big Bounce op meerdere plekken kunnen organiseren."