NMBS zet antiterreurpalen voor stationsgebouw

JVS
De NMBS heeft antiterreurpalen geplaatst aan het stationsgebouw van Sint-Niklaas. Die vervangen de betonblokken, die vorig jaar op het plein voor het station werden gezet.

Vorig jaar zette vervoersmaatschappij NMBS aan 22 stations in België betonblokken, in de strijd tegen terreur. Dat gebeurde ook aan het station van Sint-Niklaas, wat voor enige verontwaardiging zorgde. Burgemeester Lieven Dehandschutter en schepen voor Openbaar Domein Carl Hanssens (N-VA) waren niet te spreken over de aanpak van de NMBS én de keuze voor betonblokken. “De stad was niet op de hoogte gebracht. Uiteraard juichen we elke maatregel voor meer veiligheid toe, maar dat moet met de nodige omzichtigheid en in overleg met het stadsbestuur gebeuren”, aldus Dehandschutter toen.

De stad kreeg deze keer wél een aanvraag binnen van de NMBS om de antiterreurpalen te plaatsen. Het schepencollege gaf daar begin april toestemming voor. De antiterreurpalen zijn intussen geplaatst, zowel aan de voorkant van het stationsgebouw als aan de kant van de Noordlaan. Ze moeten de terreurdreiging van voertuigen beperken.

In Vlaanderen worden de stations Antwerpen-Centraal, Antwerpen-Berchem, Gent-Sint-Pieters, Leuven, Brugge, Denderleeuw, Kortrijk, Oostende, Sint-Niklaas, Hasselt en Aalst uitgerust met de nieuwe paaltjes, net als vijf Brusselse stations. Het project kost de NMBS in totaal 1,6 miljoen euro.

Lees ook: Burgemeester voor (beton)blok gezet
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.