Niko-baas Jo De Backer nieuw voorzitter Voka

Jo De Backer van Niko Group.
Foto JVS Jo De Backer van Niko Group.
Jo De Backer, CEO van de Niko Group met zetels in Antwerpen én Sint-Niklaas, is de nieuwe voorzitter-elect van Voka - Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland.

Hij volgt Stéphane Verbeeck op. De officiële aanstelling als voorzitter vindt pas plaats tijdens de algemene vergadering in mei 2018. Het bestuurscomité, het hoogste bestuursorgaan van de Kamer, steunde unaniem Jo De Backer als opvolger van Stéphane Verbeeck. Jo De Backer is 57 en een telg van de derde generatie van de familie De Backer die Niko Group leidt.


Dit familiebedrijf werd in 1919 door de grootvader en grootoom van Jo opgericht. Niko Group is de holding achter onder meer Niko, met zetel in Sint-Niklaas en Fifthplay, met zetel in Antwerpen. De groep is in twaalf Europese landen actief en stelt ongeveer 700 mensen tewerk. Jo De Backer is geboren in Wilrijk en woont vandaag in Kontich.


Voor huidig voorzitter Stéphane Verbeeck is Jo De Backer zijn ideale opvolger. "Met Jo zet de Kamer de traditie verder om een eigenaar-ondernemer als voorzitter aan te trekken. Jo kent als geen ander de economische uitdagingen waar onze regio voor staat. Hij bracht het familiebedrijf naar een ongeziene positie dankzij innovatie en technologische kracht. Bovendien is Jo een no-nonsense man die de dingen graag simpel en effectief houdt. Dat maakt van hem een ideale Kamervoorzitter." (JVS)