Nepverpleegster ontkent diefstal bij bejaarden

Een 31-jarige nepverpleegster en drie kompanen zijn door de raadkamer in Antwerpen aangehouden voor het beroven van bejaarden in serviceflats.

Het viertal komt uit een zigeunergemeenschap uit Nederland. In onze regio sloegen ze toe in onder meer Waasmunster, Beveren en Sint-Niklaas. In totaal maakten zij zes slachtoffers. Volgens de politie komen zij in totaal in aanmerking voor 25 feiten in heel Vlaanderen. De verdachten kwamen in beeld toen speurders van de Politiezone Minos de auto van de 'rusthuisbende' had gesignaleerd na diefstallen bij bejaarden in Wommelgem.

25 diefstallen

De auto met Nederlandse nummerplaat werd eind vorige week opgemerkt in Geel. Daar werd het viertal gearresteerd. Volgens een persmededeling van de politie Geel komt de bende in aanmerking voor 25 diefstallen. Net voor de zomer had de politie van Beveren alarm geslagen voor de 'nepverpleegster'. De vrouw had toen aangebeld bij een tachtigjarige bewoonster van een serviceflat in zorgcentrum De Beuken. De verpleegster nam de vrouw mee naar de badkamer voor verzorging en ondertussen roofden de andere bendeleden de flat leeg. Er werden vooral juwelen en geld buitgemaakt.

Ontkent alle feiten

De nepverpleegster is volgens het gerecht de 31-jarige Ruscha K., een vrouw uit een Duitse zigeunerfamilie maar verblijvend in Nederland. Volgens advocaat Koen Vaneecke spreekt zijn cliënte amper een woordje Nederlands en begrijpt ze weinig van wat haar wordt ten laste gelegd. Hij gaat daarom in beroep tegen haar verlengde aanhouding. Ze ontkent namelijk alle ten laste gelegde feiten. De politie beschikt echter over heel wat beelden van bewakingscamera's waarop de vier verdachten zijn te zien. Van de buit die dikwijls een grote emotionele waarde had voor de bejaarden, is niets meer teruggevonden. De auto van de bende is wel in beslag genomen. (PKM/PLA)