Negen jongeren voor één dag aan de slag in hogeschool

Odisee werkt mee aan Youca Action Day

De negen ‘personeelsleden’ voor één dag bij Odisee.
JVS De negen ‘personeelsleden’ voor één dag bij Odisee.
Hogeschool Odisee heeft negen nieuwe personeelsleden aangeworven voor één dag. Het gaat om negen leerlingen uit het secundair onderwijs die er vandaag aan de slag gingen op de Youca Action Day, waarmee ze elk 50 euro verdienden voor het goede doel.

In heel het land gingen vandaag zowat 15.000 jongeren één dag aan de slag voor het goede doel. Het was de Youca Action Day, de vroegere Zuiddag, wat staat voor ‘Youth for Change and Action’. Ook op de campus Waas van de hogeschool in Sint-Niklaas mochten jongeren zich één dag lang Odisee-personeelslid noemen. “We hebben negen nieuwe medewerkers voor één dag aan het werk gezet. Vooral de jobs van social media reporter, snapchatter en souschef trokken veel leerlingen aan”, aldus Catherine Decraene van Odisee. “We werken hier graag aan mee. We willen jongeren stimuleren om zich in te zetten voor een duurzame, rechtvaardige maatschappij. Negen leerlingen van het vierde, vijfde en zesde jaar secundair zijn een dag lang in de huid van een Odisee-medewerker gekropen. Voor deze jongeren is dat ook een mooie ervaring. Misschien ontdekken ze op deze manier nog hun droomjob!” De jongeren verdienden elk 50 euro. Hun loon geven ze aan jongerenprojecten in Ecuador en in België. 

Imane Badrani en Amal El Azzouzi El Ghalbzouri aan de slag als snapchatreporters.
JVS Imane Badrani en Amal El Azzouzi El Ghalbzouri aan de slag als snapchatreporters.
Dries Van den Eede als souschef in het studentenrestaurant.
JVS Dries Van den Eede als souschef in het studentenrestaurant.
Amber D’Hoey is social media reporter.
JVS Amber D’Hoey is social media reporter.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.