Namen van gesneuvelde helden weer leesbaar: nieuwe gedenksteen voor oorlogsslachtoffers in Puivelde

Jos De Meyer bij het gerenoveerde monumentje op het kerkhof van Puivelde, voor de gesneuvelden uit het dorp in de Eerste Wereldoorlog.
JVS Jos De Meyer bij het gerenoveerde monumentje op het kerkhof van Puivelde, voor de gesneuvelden uit het dorp in de Eerste Wereldoorlog.
De stad heeft de gedenksteen voor de oorlogsslachtoffers op het kerkhof van Puivelde gerenoveerd.

Alois De Block, Eduard Hendrickx, Leopold Van der Linden en Arthuur Van Hoey krijgen opnieuw de eer die ze verdienen. De namen van deze gesneuvelde Puiveldenaren in de Eerste Wereldoorlog waren op de gedenksteen op het kerkhof al lang niet meer te lezen.

Vorige zomer drong CD&V-gemeenteraadslid en Puiveldenaar Jos De Meyer er bij het schepencollege op aan om het monument in ere te herstellen. Dat lukte niet meer grondig voor 11 november, Wapenstilstand, toen ook de honderdste verjaardag van het einde van WOI werd gevierd. Maar nu is het toch gebeurd. De namen van de gesneuvelde helden van Puivelde zijn weer leesbaar. “Ik bedank de stadsdiensten voor het mooie werk. En misschien zou het ineens ook leuk zijn als het perkje voor het monument opgekuist zou worden tegen Puivelde-kermis.” 

Het monumentje vorige zomer.
JVS Het monumentje vorige zomer.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.