N-VA Waasland wil grotere vertegenwoordiging in parlement

De Wase kandidaten Tchantra Van de Walle, Debbie Vlaeminck, Kim Aluwé, Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Lieven Dehandschutter, Peter Buysrogge, Filip Kegels en Lieve Truyman.
Kristof Pieters De Wase kandidaten Tchantra Van de Walle, Debbie Vlaeminck, Kim Aluwé, Koen Daniëls, Ingeborg De Meulemeester, Lieven Dehandschutter, Peter Buysrogge, Filip Kegels en Lieve Truyman.
Bij de komende Vlaamse, Federale en Europese verkiezingen vaardigt N-VA Waasland een aantal sterke kandidaten af op prominente plaatsen. Onderwijsspecialist en huidig Vlaams Volksvertegenwoordiger Koen Daniëls staat op de derde plaats op de lijst voor het Vlaams Parlement. Op de federale lijst staat huidig kamerlid en schepen in Sint-Niklaas Peter Buysrogge op een derde plaats. De afgelopen jaren liet hij zich in het parlement gelden in defensiedossiers.

Bevers schepen Filip Kegels krijgt een strijdplaats toegewezen. Hij staat op de negende plaats voor het Vlaams parlement. Bij de voorbije gemeenteraadsverkiezingen was hij lijsttrekker en sleepte de partij tien zetels in de wacht. Hoewel hij intussen de strijd heeft aangebonden tegen kanker, wil hij toch nog de Beverse afdeling vertegenwoordigen bij de Vlaamse stembusslag. De lijst voor het Vlaams parlement zal geduwd worden door de Sint-Niklase burgemeester Lieven Dehandschutter en huidig parlementslid en Bevers schepen Ingeborg De Meulemeester. Het jonge gemeenteraadslid Tchantra Van De Walle uit Sint-Niklaas mag zich vanop de 18de plaats bewijzen. Bij de opvolgers staat Lieve Truyman uit Temse op een tweede plaats. Kruibeeks burgemeester Dimitri Van Laere is zevende opvolger. Uittredend gemeenteraadslid Jasmien Van Bockstael uit Lokeren tot slot staat op de veertiende plaats bij de opvolgers.

Op de federale lijst staan naast Peter Buysrogge ook nog Lokers gemeenteraadslid Manu Diericx op acht en de Beverse Debbie Vlaeminck op twaalf. Kim Aluwé, afdelingsvoorzitter van de N-VA Temse, volgt op 17. Bij de opvolgers staan gemeenteraadsleden Heidi Van Gaevere uit Stekene en Maxime Callaert uit Sint-Niklaas respectievelijk op vier en negen.

Gedeputeerde van de provincie Oost-Vlaanderen en voormalig schepen van Sint-Niklaas, Annemie Charlier, tot slot staat op de tiende plaats van de Europese lijst.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.