N-VA-raadslid trakteert collega’s ‘s nachts op tomatensoep

Gemeenteraadslid Filip Herman deelt soep uit aan zijn collega-gemeenteraadsleden, om half 1 ‘s nachts vanuit de koffer van zijn auto voor het stadhuis.
JVS Gemeenteraadslid Filip Herman deelt soep uit aan zijn collega-gemeenteraadsleden, om half 1 ‘s nachts vanuit de koffer van zijn auto voor het stadhuis.
Een opmerkelijk tafereel vrijdagnacht rond kwart voor 1: N-VA-raadslid Filip Herman trakteerde vanuit de koffer van zijn auto op de Grote Markt de hele gemeenteraad op tomatensoep.

Bij aanvang van de gemeenteraadszitting om 19 uur lichtte N-VA-raadslid Filip Herman zijn voorstel ‘Soep of soap’ toe. Hij zag de bui immers al hangen. “De agenda van de gemeenteraad is volgepropt met toegevoegde punten van de oppositie. Dat betekent dat er een lange zitting zal volgen. Ik vraag echter om heel efficiënt te vergaderen. Het mag geen soap worden. Om mijn punt kracht bij te zetten, heb ik 60 liter soep gemaakt. Als we rond middernacht klaar zijn, kan ik die soep schenken aan een welzijnsorganisatie, die ze dan kan uitdelen aan minderbedeelde stadsgenoten. Laat dat een extra motivatie zijn.”
Om middernacht was de zitting echter nog lang niet afgelopen. Om half 1 vroeg Filip Herman een kwartier schorsing om de soep dan maar uit te delen aan de collega’s van de gemeenteraad. Meerderheid én oppositie konden bij hem terecht voor het stadhuis, waar hij vanuit de koffer van zijn auto tomatensoep met boterhammen uitdeelde. Om kwart voor 1 ging de zitting verder. Het zou dan nog drie uur duren vooraleer de gemeenteraadsleden naar huis konden. Dan stond thuis het ontbijt al bijna klaar. 

Onder meer schepen Ine Somers laat het zich smaken.
JVS Onder meer schepen Ine Somers laat het zich smaken.
Meerderheid en oppositie schuift aan de auto van Filip Herman aan voor een beker soep.
JVS Meerderheid en oppositie schuift aan de auto van Filip Herman aan voor een beker soep.1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Jan Praet

    Ge moet toch iets doen om op te vallen hé.