MIWA opent nieuwe RecycLEERZAAL

Afvalintercommunale zet verder in op educatie

In de nieuwe, educatieve ruimte is een interactieve tentoonstelling rond afval ondergebracht.
JVS In de nieuwe, educatieve ruimte is een interactieve tentoonstelling rond afval ondergebracht.
De Wase afvalintercommunale MIWA heeft een nieuwe, educatieve ruimte geopend: de 'RecycLEERZAAL'. Daar brengt MIWA een permanente en interactieve tentoonstelling rond afval, voor scholieren, leerkrachten en verenigingen.

De Wase afvalintercommunale MIWA, actief in Sint-Niklaas, Stekene, Temse, Sint-Gillis-Waas en Waasmunster, krijgt al langer scholen en verenigingen op bezoek. Met een nieuwe, educatieve ruimte wil MIWA nu nog beter kunnen inspelen op alle vragen. "Op een aantrekkelijke, speelse manier kunnen scholieren hier meer leren over sorteren, recycleren, afvalpreventie en de gevolgen van zwerfvuil. We zijn immers volop bezig om het aanbod voor scholen en verenigingen uit te breiden. Een educatieve ruimte met een permanente interactieve tentoonstelling is daarbij een grote meerwaarde", aldus MIWA-voorzitter Christel Geerts (sp.a), directeur Sven Peeters en medewerker Nele De Blieck.

De kinderen van basisschool Sint-Camillus bij de opening van de nieuwe RecycLEERZAAL van MIWA.
JVS De kinderen van basisschool Sint-Camillus bij de opening van de nieuwe RecycLEERZAAL van MIWA.

De ruimte kreeg de naam 'RecycLEERZAAL'. "Het is van heel groot belang dat kinderen en jongeren leren hoe de hele afvalcyclus in elkaar zit. Zij zijn de toekomst. We willen hen heel grondig sensibiliseren over afval en aanverwante thema's."

De RecycLEERZAAL is geopend door de klas van juf Evy van de Sint-Camillusschool. Na een bezoek aan het recyclagepark en een uitgebreide verkenning van de educatieve ruimte kregen de leerlingen ook een reeks creatieve workshops voorgeschoteld. En daarna was er taart voor iedereen. "Een feestelijke opening van de RecycLEERZAAL, op kindermaat. Maar in de toekomst zal deze ruimte ook voor andere doeleinden worden gebruikt, zoals lezingen, cursussen, workshops voor volwassenen en tijdelijke tentoonstellingen", klinkt het bij MIWA. 

De RecycLEERzaal kan tijdens de schoolperiodes bezocht worden op afspraak. Info en reservaties via sensibilisering@miwa.be of 03/780.68.66.

MIWA-voorzitter Christel Geerts snijdt de taart aan.
JVS MIWA-voorzitter Christel Geerts snijdt de taart aan.
JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.