Meisje (15) komt met benen onder buswielen terecht: slachtoffer in levensgevaar

Het ongeval gebeurde op de busstrook in de Hofstraat.
Kristof Pieters Het ongeval gebeurde op de busstrook in de Hofstraat.
In de Hofstraat in Sint-Niklaas is vrijdagmiddag een meisje van 15 jaar onder de wielen van een lijnbus terechtgekomen. Dat gebeurde ter hoogte van de oversteekplaats aan de Boonhemstraat. De tiener werd een eindje meegesleurd en kwam met haar benen onder de wielen van de bus terecht. Aanvankelijk werd gemeld dat ze zwaargewond afgevoerd werd, maar intussen zou ze ook in levensgevaar verkeren.

Het ongeval gebeurde kort na 16 uur. Volgens de eerste vaststellingen was de tiener de straat net overgestoken aan het zebrapad ter hoogte van de Boonhemstraat. “Ze was al over toen de bus achter haar passeerde en haar heeft gegrepen”, zegt commissaris Dirk Oosterlinck van de politie Sint-Niklaas. “Mogelijk is ze blijven haken met haar schooltas.” Het meisje werd een heel eind meegesleurd en belandde vervolgens met haar benen onder de achterwielen van de bus. De chauffeur had aanvankelijk niks door en stopte pas een eind verder op aanmanen van voorbijgangers. De brandweer van Sint-Niklaas kwam ter plaatse met een interventietent voor het slachtoffer. Ze werd daarna met zware verwondingen afgevoerd naar het ziekenhuis. Later op de avond werd gemeld dat het slachtoffer in levensgevaar verkeert.

De buschaffeur blies safe. Hij was met een lege bus vertrokken aan het station van Sint-Niklaas en was op weg naar Lokeren om daar aan zijn dienst te beginnen. 
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Van puymbroeck

  Dacht dat het daar zone 30 was niet ik hoop dat die chauffeur hier goed beseft wat hij die meid heeft aangedaan den drol !!!

 • Farah Axmed Fadumo

  ik zag alles toen het gebeurde want ik stond ook op de bushalte ik zag hoe ze op de grond lag ik hoop dat alles goed gaat

 • Musti Top

  veel geduld en sterkte voor de ouders

 • Brigitte De Baere

  Ik ga dagelijks mijn zoon ophalen ter hoogte van de Boonhemstraat. Die bussen komen daar inderdaad veel te snel aangereden. Zo ook richting Driekoningenstraat amper 50 meters van de rotonde moeten ze nog de eerste zijn. Je rijdt in een gevaar zone waar kinderen zijn ! Misschien zou daar beter ook een agent staan. De kinderen worden aan hun lot overgelaten van zodra ze op de bushalte staan. Heel veel sterkte aan het slachtoffertje en ouders.

 • Odilon Saverien

  Ben zelf aangereden door een bus van de lijn,het zijn werkelijk doodrijders zonder verantwooordelikheid,zij rijden zo vlug voor zo rap mogelijk op hun staanplaats te zijn om daar een babbeltje te slaan met andere collegas ga maar eens kijken aan hun standplaats in Gent aan de watersportbaan.En als je ze hoort praten heben ze het zo druk.Dat zijn de echte killers op de baan.