Massale politiecontroles tijdens Verkeersveilige Dag

De politie controleerde gisteren onder meer in de Rechtstraat in Lokeren.
Kristof Pieters De politie controleerde gisteren onder meer in de Rechtstraat in Lokeren.
De politiezones in onze regio namen gisteren allen deel aan de Verkeersveilige Dag. Het ging om een initiatief van de provinciegouverneur Jan Briers en de procureur-generaal Erwin Dernicourt dat voor de 21ste keer plaats vond.

Met de Verkeersveilige Dag wordt de kettingbotsing van 27 februari 1996 op de E17 ter hoogte van Nazareth herdacht. Gouverneur Briers en procureur Dernicourt brachten gisteren een bezoek aan twee controleposten in onze regio: ter hoogte van de Rechtstraat in Lokeren en aan de Leon Scheerderslaan in Sint-Niklaas.


De focus lag gisteren op snelheidscontroles. Snelheid is namelijk de grootste oorzaak van ongevallen. Bestuurders die te snel reden, werden uit het verkeer gehaald, beboet en geconfronteerd met hun gereden snelheid.


Daarnaast was er aandacht voor andere verkeersovertredingen, zoals rijden onder invloed van alcohol en drugs, het niet dragen van de veiligheidsgordel en controle van de boorddocumenten. Volledige resultaten zijn pas vandaag bekend maar in de politiezone Kruibeke-Temse werden alvast 242 chauffeurs geflitst op een totaal van 1.268 voertuigen bij controles in de Ruisstraat, Veldstraat en Krijgsbaan in Temse en op de Nieuwe Baan in Bazel. (PKM)