Marc De Bel is nieuwe ambassadeur Vogelbescherming Vlaanderen

Geert Hoste geeft de fakkel door aan Marc De Bel als ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen.
Foto Joris Vergauwen Geert Hoste geeft de fakkel door aan Marc De Bel als ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen.

Jeugdauteur Marc De Bel is de nieuwe ambassadeur van Vogelbescherming Vlaanderen. Cabaretier Geert Hoste gaf gisteren, in de thuisbasis van de vereniging in het Sint-Niklase stadspark, na dertien jaar de fakkel door. Marc De Bel wil er meteen invliegen. "Al van kleinsaf heb ik iets met vogels. Maar dat is niet de reden waarom ik dit ambassadeurschap heb aanvaard. Wel omdat ik hiermee hoop iets te kunnen bijdragen - en dan vooral naar kinderen toe - tot meer kennis, respect en liefde voor onze gevederde vrienden. Want bekend maakt bemind. Zeker wat vreemde vogels betreft."

Warm dankwoord

Geert Hoste kreeg Van Vogelbescherming Vlaanderen een warm dankwoord. "Het was de Waaslandwolf en een grap van Geert daarover in zijn eindejaarsconférence die ons dertien jaar geleden samenbracht. Hij heeft het ambassadeurschap op een heel mooie manier vervuld. Elke kans benutte hij om onze vereniging in de kijker te zetten, zowel op televisie, radio of in zijn eindejaarsconferences. In totaal schreef hij ook 51 columns in ons driemaandelijks tijdschrift 'Mens & Vogel'", klonk het.


"Ik heb dit heel graag gedaan, ook omdat Vogelbescherming Vlaanderen zo'n goed geoliede machine is. Ik heb wel een paar keer doodsbedreigingen gekregen van jagers, maar daar staat tegenover dat ik bijzonder gelukkig kan worden als ik een simpele duif of een merel zie. Als ik door het land rijd en een vogel hoor fluiten, voelt dat altijd aan als een persoonlijke begroeting", aldus Geert Hoste, die een groene specht - tot eind dit jaar 'vogel van het jaar' - van de Engelse kunstenares Barbara Franc cadeau kreeg. (JVS)