Man valt vriend aan van ex-vrouw

Abdelaziz A. uit Sint-Niklaas moest zich gisteren voor de correctionele rechtbank in Dendermonde verantwoorden na een vechtpartij met een liefdesrivaal.

De beklaagde had net een relatie van acht jaar achter de rug met zijn toenmalige vrouw en verkeerde in een depressie. A. contacteerde op een dag zijn ex-vrouw om tot een compromis te komen over een stuk grond in Marokko. Hij kreeg toen een antwoord van haar nieuwe vriend die hem uitdaagde en zelfs aan zijn deur kwam staan.


"De nieuwe vriend stuurde toen een berichtje naar mijn cliënt en nodigde hem uit om naar beneden te komen als een echte man", aldus zijn raadsman. De man ging hier op in, maar nam wel een koksmes mee naar beneden. Toen hij de deur open deed voelde hij zich bedreigd en haalde hij uit met het mes. Het slachtoffer raakte hierbij gewond aan zijn handen. De advocaat van de beklaagde gaat er echter van uit dat er ook uitlokking in het spel was en vraagt een opschorting. De man riskeert een celstraf met uitstel en moet mogelijk een cursus tegen agressie volgen. Uitspraak op vier december. (KBD)