Lore (23) in de running voor Europese jongerenvertegenwoordiger

Lore Baeten.
RV Lore Baeten.
Lore Baeten (23) uit Sint-Niklaas is kandidate om Europees jongerenvertegenwoordiger te worden van de Vlaamse Jeugdraad. In die functie vertegenwoordigt ze alle twee miljoen Vlaamse jongeren en hun organisaties op het Europese niveau.

Lore Baeten, die ook voor CD&V op de tweede plaats staat bij de gemeenteraadsverkiezingen, weet woensdag 3 oktober of ze het haalt. Ze is nog samen met drie andere kandidaten in de running voor de functie van Europees jongerenvertegenwoordiger van de Vlaamse Jeugdraad. Die kreeg 27 kandidaturen binnen en hield er na een selectieronde vier over, waaronder Lore Baeten. De vier kandidaten moeten nu nog zoveel mogelijk online stemmen halen. Op 3 oktober wacht hen nog de opdracht een speech te geven over de Europese verkiezingen.

"Niet aan de kant blijven staan"

De Europees jongerenvertegenwoordiger vertegenwoordigt alle twee miljoen Vlaamse jongeren en hun organisaties op het Europese niveau. Zo gaat hij of zij namens de Vlaamse Jeugdraad naar de bijeenkomsten van de leden van het Europees Jeugdforum. Dit is het Europees platform waar nationale jeugdraden en internationale jongerenorganisaties van over heel Europa verzamelen en werken aan een jeugdvriendelijker Europees beleid. "We mogen als jongeren niet aan de kant blijven staan. Er zijn in eigen land, in Europa en wereldwijd nog zoveel drempels die overwonnen moeten worden. We moeten vechten tegen vooroordelen, seksisme en discriminatie. Er zijn nog zoveel jeugdige en creatieve ideeën die ruimte moeten krijgen en er is nog zoveel jong talent en potentieel dat benut kan worden. We moeten onze stem laten horen in het maatschappelijk debat", aldus Lore Baeten. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.