Lokaal record gebroken: officieus meetpunt geeft 44 graden aan

Doorheen alle seizoenen krijgen voorbijgangers aan de Lepelhoekstraat netjes de temperatuur voorgeschoteld. Vanmiddag om 15 uur was het daar 44 graden.
JVS Doorheen alle seizoenen krijgen voorbijgangers aan de Lepelhoekstraat netjes de temperatuur voorgeschoteld. Vanmiddag om 15 uur was het daar 44 graden.
Het nationaal record staat vandaag tot nu toe op 39,9 graden, gemeten in een weerstation in Kleine Brogel. In Sint-Niklaas gaf het officieuze meetpunt in de Lepelhoekstraat deze middag liefst 44 graden aan, een record.

Wie het centrum van Sint-Niklaas vanuit de noordzijde binnenrijdt, krijgt aan de Lepelhoekstraat de temperatuur digitaal voorgeschoteld. Een bedrijf heeft er al jaren die thermometer staan. Fijn voor heel wat passanten op die plek, die in alle seizoenen op de hoogte blijven van hoe warm of hoe koud het wel is. Vanmiddag rond 15 uur werd in dat officieuze meetpunt ook een lokale recordtemperatuur gemeten. Liefst 44 graden gaf de thermometer er aan. 

Het officiële nationale record, waar momenteel veel aandacht naar gaat, staat nu op 39,9 graden, gemeten in Kleine-Brogel. Ook in het officiële KMI-weerstation Diepenbeek werd het record van 38,9 graden van eerder deze dag verbroken. Het kwik steeg er naar 39 graden. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.