Lego-expo palmt kapel in

De Ierse 'Lego Master' Jessica Farrell is ook van de partij op het Lego-event dit weekend.
Foto Joris Vergauwen De Ierse 'Lego Master' Jessica Farrell is ook van de partij op het Lego-event dit weekend.
Dit weekend vindt er een bijzondere Lego-tentoonstelling plaats in de vernieuwde kapel van de Broederschool in Sint-Niklaas.

Dat is een initiatief van 'Lug of Creators & Collectors' (LCC), een vereniging van Legofanaten. De leden zullen er hun pronkstukken presenteren én er zijn twee bijzondere, internationale gasten op de expo 'Rock that Block'. Dat zijn Jessica Farrell uit Ierland, die deelnam aan het tv-programma Lego Masters op Channel 4, en Adeel Zubair uit Engeland, een jongeman die goed op weg is om een designer te worden bij Lego.


Ook landgenoten Julien Andries, die uitpakt met zijn kapel van Deinze, en Niels Sandra, die nog te zien was bij 'Iedereen Beroemd', zijn van de partij. "Het thema van deze expo is 'kunst en architectuur'. Iedereen kan stemmen op zijn favoriete werkjes. De drie winnende Lego-creaties zullen te bewonderen zijn in de vitrine van de Lego-store in Rijsel", vertelt Gaetan Burm, vice-voorzitter van de organiserende Lego-vereniging. "De expo is voor jong en oud, want wie denkt dat Lego enkel voor kinderen is, heeft het echt mis." Een deel van de opbrengst van dit evenement gaat naar het liefdadigheidsproject 'ToverBlokjes', dat Lego-sets schenkt aan gehospitaliseerde kinderen. Info:


www.rockthatblock.be. (JVS)