Koperdief geëlektrocuteerd in hoogspanningscabine

De hulpdiensten konden enkel de dood vaststellen van de 38-jarige koperdief.
Foto Kristof Pieters De hulpdiensten konden enkel de dood vaststellen van de 38-jarige koperdief.
Een 38-jarige Pool is gisterenochtend om het leven gekomen bij een poging om koper te stelen uit een hoogspanningscabine in de Heistraat in Sint-Niklaas. De man had met een 54-jarige kompaan ingebroken in de cabine, maar werd geëlektrocuteerd. Hij was op slag dood. De andere verdachte werd gisteren voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De hulpdiensten werden rond 2.30 uur gealarmeerd nadat er een levenloos persoon werd aangetroffen in een elektriciteitscabine van een leegstaand fabrieksgebouw in de Heistraat. Bij aankomst van brandweer en medische diensten kon enkel maar de dood van het slachtoffer vastgesteld worden. Al snel bleek dat hij om het leven was gekomen door elektrocutie. De man had geprobeerd koper te stelen.


De politie van Sint-Niklaas voerde na de vaststellingen meteen een zoekactie uit in de omgeving omdat er mogelijk nog meerdere kompanen rondhingen. Een 54-jarige verdachte kon opgepakt worden. Zowel hij als het slachtoffer, een 38-jarige man, hebben de Poolse nationaliteit en hebben geen gekende verblijfplaats in ons land.


Het parket heeft een wetsgeneesheer aangesteld om de oorzaak van het overlijden te achterhalen, maar alles wijst op elektrocutie. De andere verdachte werd gisteren voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Dendermonde. Het parket vraagt zijn aanhouding. (PKM)