Klaverblad urenlang afgesloten door gekantelde vrachtwagen

De gekantelde vrachtwagen versperde urenlang de weg.
Kristof Pieters De gekantelde vrachtwagen versperde urenlang de weg.

Een gekantelde vrachtwagen heeft vrijdagavond tot na middernacht voor hinder gezorgd op het klaverblad van de E17 in Sint-Niklaas.


De truck met Bulgaarse nummerplaat kwam van de N16 uit de richting van Temse en wou de E17 richting Gent oprijden. In de scherpe bocht op het klaverblad kantelde de truck. Daarbij raakte de bestuurder licht gewond. Hij werd voor verzorging naar het AZ-Nikolaas overgebracht.


Hij mocht het ziekenhuis dezelfde avond nog verlaten. De opgeroepen brandweer en bergingsfirma stonden voor een flinke klus om de rijbaan weer vrij te maken. De vrachtwagen was door de klap deels opengescheurd en moest overgeladen worden. De lading bestond uit een bont allegaartje, gaande van speelgoed over keukenmateriaal, meubilair, opgezette dieren maar ook een aantal gevaarlijke producten. Even werd gevreesd dat enkele vaten met een giftig product lekten. De brandweer keek na of er lekkage was, maar dit bleek gelukkig niet het geval te zijn.


Terwijl de takeling bezig was werd door het agentschap wegen en verkeer een herstelling van het wegdek gedaan. Het wegdek was door het kantelen van de vrachtwagen zwaar beschadigd geraakt. Omstreeks middernacht was de vrachtwagen getakeld en kon men beginnen met het opkuisen van brokstukken, gelekte brandstof en olie. Rond 0.45u werd de weg weer open gesteld. (PKM)