Kinderopvang heropent week na brand

Kinderverzorgsters Charlotte en Evy.
Foto Vergauwen Kinderverzorgsters Charlotte en Evy.
Een week na de schouwbrand is kinderopvang Miki in de Koutermolenstraat in Belsele opnieuw van start gegaan. De brand blijkt intussen veroorzaakt te zijn door een vogelnest.

Vorige week maandag brak rond 14 uur een schouwbrand uit in de crèche. Op dat moment waren er maar zes kindjes aanwezig. Kinderverzorgsters Charlotte Van Erck en Evy Polfliet toonden zich de helden van de dag en haalden iedereen veilig naar buiten.


Een week later zijn ze nog altijd een beetje geëmotioneerd. "We waren er niet goed van. Maar nu beseffen we dat we goed en koelbloedig hebben gereageerd. Je gaat net op automatische piloot: snel nadenken, geen tijd verliezen. Toen het rookalarm afging, hadden we nog niks gemerkt van de rook. Maar we hebben niet getwijfeld. We haalden meteen de kindjes uit bed en kleedden hen warm aan, want er lag sneeuw buiten. De brandweer stond hier al na tien minuten. Alles is dus perfect verlopen." De kindjes werden meteen overgebracht naar een andere vestiging van de crèche in Lokeren. Ondertussen werden de ouders verwittigd.


De schade in de kinderopvang bleef vrij beperkt. "We zijn uit voorzorg enkele dagen gesloten gebleven, vooral om alles eens heel nauwkeurig na te kijken. De verwarmingsinstallatie en de schouw werden gekuist. We kennen nu ook de oorzaak van de brand. In de schouw zijn takken gevonden, allicht van een nest. De brandweer vond bizar genoeg ook een verkoolde kikker. We laten nu een rooster op de schouw zetten", stelt uitbaatster Marijke Belon. "Al goed dat we zo'n goeie alarminstallatie hebben." (JVS)