Joris Vandenbroucke en 26-jarige Conner Rousseau trekken sp.a-lijsten in Oost-Vlaanderen

Conner Rousseau (links) zal in Oost-Vlaanderen de lijst van sp.a trekken voor de verkiezingen van het Vlaams parlement.
Foto Vergauwen Conner Rousseau (links) zal in Oost-Vlaanderen de lijst van sp.a trekken voor de verkiezingen van het Vlaams parlement.
De socialisten hebben de knoop doorgehakt voor wie in onze provincie de lijst zal trekken bij de komende Vlaamse en federale verkiezingen op zondag 26 mei 2019.

Voor het Vlaams Parlement zal de 26-jarige Conner Rousseau uit Sint-Niklaas de lijst trekken. Rousseau is de zoon van huidig schepen Christel Geerts en werkt als communicatie- en sociale mediaverantwoordelijke voor zijn partij. Op de tweede plaats prijkt oud-minister Freya Vandenbossche. Vlaams Parlementslid Kurt De Loor uit Zottegem vervolledigt de top drie.

Joris Vandenbroucke, huidig fractieleider in het Vlaams parlement, trekt de federale lijst.
Photo News Joris Vandenbroucke, huidig fractieleider in het Vlaams parlement, trekt de federale lijst.

Voor het federale niveau zal Joris Vandenbroucke uit Gent de lijst trekken. Vandenbroucke is momenteel fractieleider van de socialisten in het Vlaams parlement. Op 2 en 3 maken nieuwe gezichten hun opwachting. De 50-jarige Anja Van Robaeys is gemeenteraadslid in Erpe-Mere. De Dendermondse schepen Niels Tas, die met zijn partij vanaf 2019 in de lokale oppositie zal zetelen, staat op 3.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.