Jeugdcentrum Den Eglatier zet nieuwe toon met Eksperiment

JVS
Vanavond pakt jeugdcentrum Den Eglantier uit met ‘Eksperiment’, met vier podia onder één dak. Dat zet de toon voor waar het jeugdcentrum naartoe wil, met meer podiumkansen en ondersteuning voor lokaal talent.

Het nieuwe, gratis festival Eksperiment brengt vanavond heel wat jong, muzikaal talent naar Den Eglantier, waar vier podia zijn ingericht. In De Nest (Den Eglantier) staan GAUSS, Motor!k, Bleak en Ukumar op het podium, in De Filosoof is er een ‘Sonar Soundlab Showcase’, in het Stuifkøt is er een silent disco met lokale dj’s en in Karree staan Irri, Troy Sintx en Scepto.
Eksperiment maakt deel uit van ‘Lokale Helden’, het initiatief van Poppunt in heel Vlaanderen, maar het wordt geen éénmalig evenement. “We slaan een nieuwe weg in. We willen nog meer lokaal talent ondersteunen en podiumkansen geven. Daar is in Sint-Niklaas nood aan. En er is veel mogelijk, deze stad heeft veel talent. Kijk naar Black Mamba: zij heeft podiumkansen gekregen in café ‘t Hemelrijk en in Den Eglantier en dat heeft haar op weg gezet. Dat willen wij hier nog meer bieden. Creatieve jongeren die met heel uiteenlopende dingen bezig zijn, in verschillende genres, moeten hier kunnen groeien”, aldus Roel Thierens van jeugdcentrum Den Eglantier.

Jeugdinfrastructuur

De stad, Jos vzw, JC Den Eglantier en de vzw Dekenale Werken zijn ook bezig met plannen voor de uitbouw van de jeugdinfrastructuur op het Sint-Nicolaasplein. “Bedoeling is om hier een ‘werfplek’ rond jeugdcultuur in te richten, met daarin een jeugdhuiswerking, podiumruimtes en projectruimtes voor jong, creatief talent uit deze stad. Ook het pand van het vroegere café Den Denker wordt geïntegreerd in die jeugdinfrastructuur”, aldus jeugdschepen Bart De Bruyne (Groen). “Eksperiment is op die manier als het ware een eerste test, een mooi experiment voor de grote plannen die we hier voor de jeugd op het Sint-Nicolaasplein hebben.”

‘Eksperiment’: vandaag vanaf 16 uur in en rond jeugdcentrum Den Eglantier.

JVSReacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.