IN BEELD. Dag 2 van de Special Olympics

Judo in 't Bau-huis.
JVS Judo in 't Bau-huis.
Dag twee van de Special Olympics: zowel in de sportzone in Beveren als op de verschillende locaties in Sint-Niklaas gonsde het van de sportieve bedrijvigheid. 

In verschillende disciplines werden vandaag al medailles uitgereikt, meer bepaald in atletiek, zwemmen, paardrijden, wielrennen, judo, sportspelen en gymnastiek. In de loop van de ochtend ging ook een primeur van start: voor het eerst staat unified zeilen op de affiche; dat vindt plaats in recreatiepark De Ster in Sint-Niklaas. Daar worden morgen ook de finales afgewerkt. Bij Play Unified sporten atleten met en zonder een verstandelijke beperking samen.

Vandaag werden ook een aantal ‘Unified Sports’ uitgetest. Deze sporten maken dan wel geen deel uit van de officiële competities, maar kunnen evengoed op veel belangstelling rekenen. De aanwezigheid van de teamkapiteins tijdens de try-out rugby zat daar vast voor iets tussen: zowel kinderchirurg Erwin Van Der Veken (Topdokters) als Dempsey Hendrickx (bekend van het Ketnetprogramma Helden) gaven het beste van zichzelf op het rugbyterrein.

Onder Dempsey Hendrickx stak vandaag een handje toe op het rugbyterrein.
SOB Onder Dempsey Hendrickx stak vandaag een handje toe op het rugbyterrein.

Special Olympics Belgium draagt ook gezondheidspromotie en -screening hoog in het vaandel. Sinds dit jaar kunnen atleten zich gratis laten screenen in acht domeinen. Elk jaar weer bewijst dit programma zijn meerwaarde.  In de loop van de komende weken krijgen 65 atleten een bril thuis geleverd nadat is gebleken dat hun zicht niet optimaal was. En bij tien atleten werden niet eerder vastgestelde slikproblemen (dysfagie) ontdekt.

De atleten konden vandaag hun gezondheid uitgebreid laten testen.
SOB De atleten konden vandaag hun gezondheid uitgebreid laten testen.

Maar uiteraard draait alles in de eerste plaats rond de sport. Op tien sites in Sint-Niklaas en Beveren werden er wedstrijden gehouden in 20 sportdisciplines. De meer dan 3.400 deelnemers zijn nog tot morgenmiddag aan de slag. Een overzicht, in beeld, van wat er vandaag te beleven was. 

Bocce in ‘t Bau-huis.
JVS Bocce in ‘t Bau-huis.
JVS
JVS
JVS
JVS
Gymnastiek in sporthal De Witte Molen.
JVS Gymnastiek in sporthal De Witte Molen.
JVS
JVS
JVS
JVS
Netbal, ook in De Witte Molen
JVS Netbal, ook in De Witte Molen
JVS
De koers is thuis in de Clementwijk.
JVS De koers is thuis in de Clementwijk.
Zeilen gebeurt op recreatiedomein De Ster.
JVS Zeilen gebeurt op recreatiedomein De Ster.
JVS
JVS
JVS
JVS
JVS

Binnen de Play Unified Experiences zijn er op zaterdag nog twee karatesessies gepland in Sportzone Beveren en wordt de Clementwijk in Sint-Niklaas een tijdelijke racebaan voor de fietsers van Special Olympics. Uiteraard krijgen de verschillende competities ook hun beslag.

Na de laatste wedstrijden en medaille-uitreikingen, is het vervolgens alweer tijd voor de Sluitingsceremonie. Die vindt om 17 uur plaats in de Sportzone Beveren. De ceremonie is voor iedereen toegankelijk. Het is het moment waarop atleten trots hun medailles kunnen tonen en voor een jaar afscheid wordt genomen van de Vlam van de Hoop. 

Iedereen is zaterdag welkom in het Olympisch dorp in de sportzone van Beveren.
Kristof Pieters Iedereen is zaterdag welkom in het Olympisch dorp in de sportzone van Beveren.



Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.