Ilyo Hansen brengt met 'De Zonde' derde thriller uit

Ilyo Hansen heeft een derde thriller klaar, 'De Zonde'. "Ik ben heel geïntrigeerd door verhalen van gewone mensen die heel onverwacht in een ongewone situatie terechtkomen."
JVS Ilyo Hansen heeft een derde thriller klaar, 'De Zonde'. "Ik ben heel geïntrigeerd door verhalen van gewone mensen die heel onverwacht in een ongewone situatie terechtkomen."
Ilyo Hansen stelt vandaag haar derde thriller voor. Die heet 'De Zonde' en speelt zich opnieuw af in Sint-Niklaas. Schrijfster Ilyo Hansen (52) bracht pas vijf jaar geleden haar debuut 'De Verlossing' uit, kwam vorig jaar met haar tweede thriller 'Het Project' en kijkt na heel wat bemoedigende en lovende recensies uit naar de lancering van 'De Zonde'. De boekvoorstelling vindt vandaag plaats in De Studioscoop in de Stationsstraat 54 tussen 14 en 19 uur.

"Aan 'De Zonde' heb ik jaren gewerkt. Ik ben er aan begonnen vóór 'De Verlossing', mijn eerste boek. Ik zag het eerder als een proefstuk. Ik heb er het voorbije jaar opnieuw naar teruggegrepen en heb het volledig herwerkt. Soms heb je het vertrouwen en nieuwe inzichten nodig om een werk af te maken. Mijn eerste twee boeken hebben me dat gegeven. En volgens mijn 'testpubliek', een groepje vrienden die mijn manuscripten lezen, is dit tot nu toe mijn beste boek", vertelt Ilyo Hansen.

Verwacht geen klassieke detective bij Ilyo Hansen. Ze focust niet op een misdaad vanuit het oogpunt van een speurder. Ze brengt psychologische thrillers, heel diepgaand en meeslepend, met ook behoorlijk wat humor, veelal vanuit het perspectief van een slachtoffer. "Mijn inspiratie is pure fantasie. Ik zoek niet naar ideeën in kranten of naar een ingeving in de actualiteit of de dagelijkse realiteit. Natuurlijk leg ik er veel van mezelf in, die bezieling drijft me bij het schrijven. En ik ben heel geïntrigeerd door verhalen van gewone mensen die heel onverwacht in een ongewone situatie terechtkomen."

Decor

Sint-Niklaas is ook een constante in het werk van Ilyo Hansen. "Het is het decor, de achtergrond waartegen het verhaal zich afspeelt, zonder dat de stad een hoofdrol opeist. Voor Sint-Niklazenaren zal het daarom wel meer herkenbaar zijn, omdat ik straten en pleinen benoem die ze zich voor de geest kunnen halen. Maar het is niet essentieel om de stad te kennen om het verhaal ten volle te vatten en te beleven."

Net als voor elke schrijver is ook de lancering van een nieuw boek spannend voor Ilyo Hansen. "Het is logisch dat je nieuwsgierig bent. Complimenten van lezers zijn heel waardevol, voor elke schrijver. Ikzelf heb me met mijn eerste boek willen bewijzen. Door een moeilijkere thuissituatie in mijn jeugd heb ik nooit kunnen studeren. Dat heeft altijd wel een beetje gewrongen. Ik werk in een juwelenwinkel in de Stationsstraat, iets wat ik heel graag doe. Maar ik wilde met het schrijven tonen dat ik méér kan, dat ik dit óók kan. De reacties op mijn eerste boek hebben me dat vertrouwen gegeven. Het was fantastisch ook om als auteur op de Boekenbeurs te staan, een droom die uitkwam. Ik krijg heel veel voldoening van het schrijven, dus ga ik er dan ook heel graag mee verder."

'De Zonde' wordt vandaag voorgesteld in De Studioscoop in de Stationsstraat 54 tussen 14 en 19 uur en ligt vanaf maandag ook in de Standaard Boekhandel en in 't Oneindige Verhaal, de boekhandels in de Stationsstraat in Sint-Niklaas. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.