Hogeschool Thomas More brengt graduaatsopleiding naar Broederschool

Geert Strobbe van Thomas More en Stefan Van der Aa van de Broederschool.
JVS Geert Strobbe van Thomas More en Stefan Van der Aa van de Broederschool.
De hogeschool Thomas More organiseert vanaf september in Sint-Niklaas de opleiding graduaat Accounting Administration. De lessen vinden plaats in de lokalen van de Broederschool en worden aangeboden in een driejarig avond- en weekendtraject.

“In Sint-Niklaas zijn veel boekhoudkantoren, maar er is weinig aanbod aan boekhoudopleidingen in deze regio”, stelt Geert Strobbe van Thomas More. Genoeg redenen voor de hogeschool om een samenwerking op te starten met de Broederschool in Sint-Niklaas, om daar vanaf september het graduaat Accounting Administration aan te bieden. De studenten worden met die opleiding klaargestoomd voor een job in een boekhoudkantoor of als zelfstandige. Sint-Niklaas is voor Thomas More de eerste lesplaats buiten de provincie Antwerpen.

“De graduaatsopleidingen zijn sterk praktijkgericht. Een derde van de opleiding bestaat immers uit werkplekleren, waarbij de student op de werkvloer van een bedrijf of organisatie opgeleid wordt. Studenten worden vertrouwd gemaakt met vakken zoals vennootschapsrecht, boekhoudrecht en fiscale wetgeving en leren de finesses van diverse boekhoudpakketten. Ze kunnen nadien meteen aan de slag bij boekhoudkantoren, bij bedrijven of als zelfstandige.”

In Sint-Niklaas wordt Accounting Administration aangeboden in avond- en weekendonderwijs, gespreid over drie jaar. Wie werkervaring in de sector heeft, kan eventueel genieten van vrijstellingen. Studenten krijgen ook de mogelijkheid om voor een bachelordiploma te gaan, door er een jaar extra aan toe te voegen.

Onder meer voor studenten van de handelschool van de Broeders is dit belangrijk. “Leerlingen van het zesde jaar bedrijfseconomie hebben het juiste profiel voor deze graduaatsopleiding”, aldus Broeders Handel-directeur Stefan Van der Aa.

Op 27 april tijdens de Open-campusdag in de Broederschool kan iedereen kennismaken met het graduaat Accounting Administration.

Wie na het secundair onderwijs opteert voor een hogeschool, kan vanaf september 2019 kiezen voor een graduaatsopleiding of voor een bacheloropleiding. De graduaatsopleidingen vervangen de HBO5-opleidingen van de CVO’s, de Centra voor Volwassenenonderwijs. Die HBO5-opleidingen worden hervormd en krijgen als graduaatsopleiding een volwaardige plaats in het hoger onderwijs en in de hogescholen.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.