Herinrichting Grote Markt: “Bouwbudget van 8 miljoen euro”

JVS
Hoe komt het schepencollege tot een bouwbudget van 8 miljoen euro, exclusief BTW, voor de herinrichting van de Grote Markt?

“We rekenen 250 euro per vierkante meter voor de aanleg van het openbaar domein voor de randzone. Dat is in totaal 24.000 vierkante meter, dus 6 miljoen euro. Voor het binnenplein van 16.000 vierkante meter gaan we uit van 120 euro per vierkante meter, met een limiet van 1 miljoen euro. Dan is er twee keer een half miljoen euro voor de extra in- en uitrit voor de parking. Dat maakt 8 miljoen euro, exclusief BTW”, schetst schepen Carl Hanssens. Het ereloon van de ontwerper, in totaal 6 procent, is meegerekend in het bouwbudget.

Vijf ontwerbureau’s zullen uiteindelijk uit de eerste selectieronde overblijven. De vier bureau’s die hun concept uitwerken, maar de opdracht niet in de wacht slepen, krijgen daarvoor elk 35.000 euro.

De oppositie stelt zich vragen bij dat budget. “Mijn pronostiek? Het zal uiteindelijk twee keer zoveel geld kosten”, aldus Frans Wymeersch (Vlaams Belang). Schepen Carl Hanssens (N-VA): “We zullen heel nauwgezet dit budget bewaken.” 

De ontwerper krijgt de opdracht om de 24.000 vierkante meter grote randzone (in blauw) én het 16.000 vierkante meter grote binnenplein (groen) opnieuw vorm te geven.
RV De ontwerper krijgt de opdracht om de 24.000 vierkante meter grote randzone (in blauw) én het 16.000 vierkante meter grote binnenplein (groen) opnieuw vorm te geven.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.