Heet openingsweekend van de zomer in stadskern

De fonteintjes in de Stationsstraat zorgen voor enige verkoeling.
JVS De fonteintjes in de Stationsstraat zorgen voor enige verkoeling.
Het is een heet openingsweekend van de zomer in de Sint-Niklase stadskern. Ook vandaag vinden nog de Terrasjesdagen plaats, met op de Grote Markt nog het beachvolley en het foodtruckfestival Kantien Royal, met minder hete temperaturen dan zaterdag. 

In het laatste weekend van juni zetten handelaars in de stadskern naar goeie traditie de zomer in met de Terrasjesdagen. In de Stationsstraat zijn er heel wat winkelkraampjes op straat. Ook vandaag openen de handelaars hun deuren, tussen 14 en 18 uur.

Op de Grote Markt vindt nog tot dinsdag de beachvolleyhappening plaats, met zes terreinen en 1.200 ton zeezand. Zowel professionele spelers, amateurs, jeugd als recreatieve sporters gaan er aan de slag. Zaterdag was het met temperaturen tot 35 graden in de zon puffen voor spelers én publiek op de Grote Markt.

Daar had ook het foodtruckfestival Kantien Royal last van. “Het is eigenlijk té warm vandaag. Het is een prachtige zomerdag, maar het zijn geen ideale omstandigheden voor een foodtruckfestival. Zondag is het minder warm en dan verwachten we meer volk”, klonk het er zaterdag. 

Beachvolley op de Grote Markt.
JVS Beachvolley op de Grote Markt.
JVS
“Het is eigenlijk té warm vandaag", klonk het zaterdag op het foodtruckfestival Kantien Royal.
JVS “Het is eigenlijk té warm vandaag", klonk het zaterdag op het foodtruckfestival Kantien Royal.
Ook vandaag zijn de winkels in de stadskern open, van 14 tot 18 uur.
JVS Ook vandaag zijn de winkels in de stadskern open, van 14 tot 18 uur.Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.