Grasdallen in bermen landelijke Waterstraat

De landelijke Waterstraat in Sinaai.
Google De landelijke Waterstraat in Sinaai.
De voorbije maanden werd er in de Waterstraat in Sinaai gewerkt. De stad liet grasdallen aanleggen in de bermen.

De grote putten in de bermen in de Waterstraat zijn verleden tijd. Van januari tot begin deze maand liet de stad er grasdallen plaatsen, om de bermen te verstevigen én het rijcomfort te verhogen. Autobestuurders kunnen nu veel makkelijker uitwijken. Tot aan de kruising met de Ransbeek werden langs beide kanten grasdallen van 60 cm breed aangelegd, na de waterloop gaat het om grasdallen van 1 meter breed aan één kant. 
Ook in de Hellestraat wordt aan de bermen gewerkt. Daar komen geen grasdallen, maar worden uitwijkstroken breder en langer, naar het voorbeeld van de Zakstraat. “Goed nieuws voor iedereen die deze straten gebruikt”, vindt de dorpsraad van Sinaai. 
Gebruikers van soortgelijke, landelijke straten vragen dezelfde ingrepen. Onder meer in de Stenenmuurstraat in Sinaai is dat het geval, waar aan beide kanten van de smalle straat behoorlijk diepe putten liggen. 
Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.