Grappig reisfilmpje haalt Schotse media

VRIENDEN MAKEN VAKANTIEVIDEO OM THUISFRONT NIET TE VERVELEN MET SAAIE FOTO'S

Het viertal uit Sint-Niklaas haalde de voorpagina van 'Scotland Now' met hun hilarisch vakantiefilmpje.
Kristof Pieters Het viertal uit Sint-Niklaas haalde de voorpagina van 'Scotland Now' met hun hilarisch vakantiefilmpje.
Een koppel uit Sint-Niklaas heeft met een hilarische vakantievideo de voorpagina van een Schotse krant gehaald. Elk jaar maken Gunther De Belie en Ludwig De Meyer een amusant playbackfilmpje. Niet alleen de thuisblijvers kunnen het smaken, maar ook dus de Schotten.

Gunther De Belie en zijn partner Ludwig De Meyer hebben er net een roadtrip van drie weken door Schotland opzitten. Samen met hun vrienden Patricia Peelman en Christine Van Daele trokken ze er met een camper rond. Onderweg namen ze heel wat filmpjes op die ze achteraf monteerden in een leuke vakantievideo. "We doen dit al enkele jaren", vertelt Gunther. "Onze vakantiefilmpjes zijn stilaan legendarisch. Ons gezelschap playbackt enkele regels van een bekend nummer dat te maken heeft met onze vakantiebestemming en we monteren dit met beelden die we onderweg hebben geschoten", vertelt Gunther.


Deze keer kozen Gunther en Ludwig voor het nummer 'Highland' van de Zweedse groep One More Time, een bekende song uit de jaren negentig. Het resultaat is hilarisch om te zien.

Gunther De Belie (rechts) en Ludwig De Meyer samen met hun vrienden Patricia Peelman en Christine Van Daele in typische Schotse klederdracht.
Kristof Pieters Gunther De Belie (rechts) en Ludwig De Meyer samen met hun vrienden Patricia Peelman en Christine Van Daele in typische Schotse klederdracht.

Al 2.400 keer bekeken

Gunther en Ludwig kwamen op het idee omdat ze vrienden en familie thuis niet willen vervelen met saaie vakantiefoto's of -video's. "Iedereen kent dit gevoel wel. De reisfoto's zijn meestal enkel interessant voor zij die mee geweest zijn, maar voor de thuisblijvers is het eerder vervelend om die allemaal te moeten bekijken. Ons filmpje duurt slechts zes minuten en wie het volledig uitkijkt, heeft een compleet beeld van onze reis van dag één tot de terugweg naar huis."


Hoewel Gunther de nieuwste vakantievideo pas maandag op Facebook plaatste, werd het filmpje al meer dan 2.400 keer bekeken.


Al kan het aantal hits nog oplopen, nu de Schotse media het filmpje delen. "We schrokken toen we plots het bericht kregen van 'Scotland Now'. De krant had ons filmpje blijkbaar te pakken gekregen en was heel enthousiast. Ze vroegen onze toelating om het op hun website te plaatsen. Tot onze grote verbazing stond het plots op de voorpagina", lacht Gunther.


"Ze vroegen ook nog wat we vonden van Schotland. Het was eerlijk gezegd een fantastische reis. Het weer was typisch Schots en dus wisselvallig, maar het land is wondermooi en de Schotten zelf erg vriendelijk en behulpzaam."


De vrienden en familie kijken nu al uit naar de volgende trip van het koppel. "Enkel en alleen om achteraf het vakantiefilmpje te kunnen bekijken", lacht Gunther.