Goalski schenkt 34.000 euro weg aan zes goede doelen

De vzw Hemelrijk steunt met een deel van de opbrengst van het WK-fandorp Goalski zes goede doelen. Deze cheque van organisator Steve Vonck (centraal) is voor de vzw Bijs.
RV De vzw Hemelrijk steunt met een deel van de opbrengst van het WK-fandorp Goalski zes goede doelen. Deze cheque van organisator Steve Vonck (centraal) is voor de vzw Bijs.
De vzw Hemelrijk schenkt 34.000 euro aan zes goede doelen, met de inkomsten die het vergaarde via het WK-fandorp Goalski in Sint-Niklaas.

Net als bij het WK voetbal in 2014 kreeg de vzw Hemelrijk ook dit jaar de opdracht toegewezen om een fandorp op poten te zetten voor de wedstrijden van de Rode Duivels. Dat gebeurde in juni en juli op het Hendrik Heymanplein, onder de naam Goalski, met een groot scherm en heel wat animatie voor en na de matchen. De vzw Hemelrijk wilde, net als vier jaar geleden, een deel van de opbrengst laten terugvloeien naar de lokale gemeenschap. En dus trakteerde Steve Vonck van de vzw Hemelrijk vrijdag zes goede doelen op een cheque, die werden uitgereikt op het feest voor de vele vrijwilligers. 

"Verknocht"

"Dat de Rode Duivels eindelijk tot in de halve finale zijn geraakt, was fantastisch. Maar op voorhand was het vooruitzicht van zeven wedstrijden een horrorscenario. Bij zo'n organisatie komt immers heel wat kijken. Achteraf bekeken waren er velen die het betreurden dat het stopte na zeven wedstrijden. Hoe harder mensen werkten, hoe meer ze tapten en hielpen opbouwen en afbreken, hoe meer verknocht ze raakten aan Goalski. Het haalde ons uit onze comfortzone en verplichtte ons allemaal samen te werken om iets groots neer te zetten. Niet omdat het moest, niet omdat we er zelf rijker van werden, maar omdat we er iets heel moois mee konden verwezenlijken."

De vzw Hemelrijk schonk nu in totaal 34.000 euro weg aan zes goede doelen. "We hebben een cheque van 2.000 euro voor Mobile School, een educatief project dat de school naar de straatkinderen brengt in Zuid-Amerika. Voor vzw Bijs in Sint-Niklaas, een ouderproject voor de toekomst van kinderen met een beperking, is er een cheque van 5.000 euro. Galerie Wulder in de Ankerstraat, net opgericht, is een sociaal-culturele trefplek die we steunen met 5.000 euro. Het Dagcentrum Kokkelbeek organiseert al decennialang dagopvang voor mensen met een verstandelijke beperking. Voor hen is er 5.000 euro. Vzw A Rolling Stone, een doorgangshuis voor minderjarige erkende vluchtelingen in Sint-Niklaas, krijgt ook 5.000 euro. En tot slot is er de dag van de jeugdbeweging: ook die kan de komende vier jaar op onze steun rekenen, met 3.000 euro per jaar." 

De vzw Hemelrijk wilde, net als vier jaar geleden, een deel van de opbrengst laten terugvloeien naar de lokale gemeenschap.
RV De vzw Hemelrijk wilde, net als vier jaar geleden, een deel van de opbrengst laten terugvloeien naar de lokale gemeenschap.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.