Gewurgd met touw en halfdood in kanaal gegooid

ECHTPAAR UIT SINT-NIKLAAS RISKEERT DERTIG JAAR CEL VOOR MOORD OP MINNAAR

Cidem S. en Tevfik S. riskeren dertig jaar cel voor de moord op Ozan Karagöz.
Foto Sam Ooghe Cidem S. en Tevfik S. riskeren dertig jaar cel voor de moord op Ozan Karagöz.
Wat begon met een berichtje naar een getrouwde vrouw op een dating-app, eindigde als een tragedie. Ozan Karagöz (22) werd in september 2014 met een touw gewurgd door een koppel uit Sint-Niklaas en in een kanaal gegooid. "Wie in mijn familie gaat lopen met een vrouw, moet eraan", klonk bij de bedrogen echtgenoot. Ook de overspelige vrouw werkte mee. Beiden riskeren dertig jaar cel.

Toen Ozan Karagöz, een 22-jarige Gentenaar, eind juni 2014 op de app Tango een foto leuk vond van een 29-jarige vrouw, had hij niet verwacht dat dat enkele maanden later zijn dood zou worden. Na wat geflirt sprak Karagöz af met zijn virtuele liefde, Cidem S. uit Sint-Niklaas. Ze bleek getrouwd te zijn, maar dat vonden de twee wel spannend. Zeventien dagen lang onderhielden ze een korte, maar hevige seksuele relatie.


Drie maanden later, op 18 september 2014, werd het lichaam van Karagöz door een fietser gevonden in het kanaal Gent-Terneuzen. Hij was enkele dagen voordien gewurgd en halfdood in het water gegooid. Hij zou nog naar lucht gehapt hebben, zo bleek uit de autopsie.


Tevfik S., de man van het nieuwe liefje van Karagöz, had het overspel al snel ontdekt en was ziedend. "Hij dacht maar aan één ding: doden", klonk het gisteren bij de advocaten van het slachtoffer. Tevfik en Cidem legden het bij, de man richtte zijn frustratie nu op de minnaar, Ozan Karagöz.

Minutieus voorbereid

Op 14 september 2017 slaagde het koppel erin het slachtoffer mee te krijgen in hun auto. Ze reden naar Terneuzen en vermoordden Karagöz. Niet zomaar in een woeste bui, zo bleek. Op de gsm van Tevfik vonden speurders filmpjes terug van waterlopen. Tevfik stuurde ook een dreigbrief en vroeg zelfs aan de moeder van Karagöz: "In hoeveel stukjes wilt u uw zoon hebben?" Na de feiten gooide Tevfik zijn sim-kaart weg. Alles was minutieus voorbereid.


Hallucinanter nog is een post van Tevfik op zijn eigen Facebookpagina: enkele dagen voor de moord, plaatste hij een foto van een kanaal, met een Turkse tekst die sprak over "een einde". Wat leek op intimidatie, bleek de voorbode van een reële tragedie.

Als in een film

Cidem zou meegewerkt hebben om haar huwelijk te redden. Het was mee gaan met Tevfik, of een scheiding. "Het ultieme teken van loyauteit, was haar minnaar vermoorden", zeiden de advocaten van Karagöz. "Niet dat Cidem er zoveel problemen mee had", ging de procureur verder. "Ze zag het als een spel. In berichten met haar man zei ze letterlijk: 'Ik voel me als in een film. Dit is mijn eerste grote rol.'" De verdediging blijft echter ontkennen dat Cidem tijdens de fatale avond mee in de auto zat.


Tijdens het proces gisteren schoven Tevfik en Cidem elkaar de zwartepiet door. Na de feiten ging het koppel uit elkaar, omdat hun families ruzie kregen. Bij de twist kreeg één van hun broers een mes in de rug, en een grootvader bekocht het incident met een hartaanval. "In 2014 handelden ze als een hecht blok", sprak de procureur. "Vandaag is het blok gebarsten. Maar dat neemt niet weg dat ze allebei moordenaars zijn. Niet één van de twee, neen, beiden." De beklaagden riskeren dertig jaar cel.