Geweldfilmpje: betrokkenen geïdentificeerd, slachtoffer weigert klacht in te dienen

rv
De politie van Sint-Niklaas heeft meer informatie bekendgemaakt over het filmpje van ‘zinloos geweld in de Stationsstraat in Sint-Niklaas dat sinds woensdagavond op sociale media circuleert. Alle betrokkenen zijn geïdentificeerd, net als de getuigen maar het slachtoffer weigert klacht in te dienen.

Volgens de politie dateren de feiten op het filmpje van de avond van 18 mei 2019. “De personen die in het filmpje klappen krijgen, hebben de politie de avond van de feiten gebeld om melding te maken van de gebeurtenissen”, zegt woordvoerder Els Nijs. “We hebben de heren aangeraden om hiervan aangifte te doen. Tot op vandaag is echter geen van de betrokken partijen die op de video te zien zijn, aangifte komen doen bij de politie.”

Wederzijdse slagen

Op 1 augustus is een burger het filmpje komen tonen bij de politie Sint-Niklaas. De burger (die geen van de betrokkenen is in de video) werd hierover verhoord. “Onze collega’s stelden hiervan een pv op. Één van de heren waarvan te zien is dat hij klappen kreeg, werd door de politie gecontacteerd om zijn relaas van de feiten te doen. De man in kwestie wenste over de feiten echter geen aangifte of klacht neer te leggen. Op basis van dit relaas stelt de politie vast dat de context breder is dan die die het filmpje weergeeft. Het gaat om wederzijdse slagen.”

Gisteravond was het voor de politie niet meteen duidelijk dat het om oude feiten ging. “Maar onze collega’s legden al snel de link met het filmpje dat een burger eerder kwam tonen. Na raadpleging van onze info en databanken, kon het verband gelegd worden. Zowel de heren die op het filmpje slagen krijgen als getuigen werden geïdentificeerd. Er is ook een vermoedelijke identificatie van de jongeman die op het filmpje de slagen geeft. We nemen de zaak alleszins ernstig en onderzoeken dit nog verder om er een gepast gevolg aan te geven.”
8 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Saar Teck

  Tweede slachtoffer van 14 jaar door de zelfde dader in mekaar geslagen in sint sint Niklaas op 19 augustus 2019. Is daar iets van bekend?

 • frankky muylaert

  Beste mensen , ik laat weten dat het slachtoffer wel een klacht heeft neergelegd.

 • chris delanghe

  Uit schrik dus... wordt bedreigd door dat crapuul! Wie laat zich nu zo voor de fun mafkloppen? Dus geen enkel probleem?.

 • Dirk De Buyst

  Wat is dat weer voor een uitleg.

 • ANN LIMBOS

  Ze zullen hem goed afgedreigd hebben.