Gewelddadige homejacking in Sinaai: koppel vastgebonden en kinderen opgesloten

Kristof Pieters
In de Stenenmuurstraat in Sinaai, bij Sint-Niklaas, hebben vier gangsters vrijdagavond een brutale homejacking gepleegd op de woning van een loodgieter. De man en zijn echtgenote werden vastgebonden in een magazijn naast hun huis. Twee kinderen werden opgesloten in een wc-ruimte.

De hulpdiensten kregen omstreeks 22 uur een noodoproep van het gezin. De slachtoffers waren kort daarvoor door vermoedelijk vier gewapende mannen overvallen. De ouders werden in het magazijn naast de woning vastgebonden. Hun twee kinderen werden opgesloten in een wc-ruimte. Na de feiten kon één van de ouders zich bevrijden en de politie verwittigen.

De gangsters gingen gewelddadig te werk. De man raakte gewond bij een schermutseling met de daders, de vrouw verkeerde in shock. Beiden werden naar het ziekenhuis overgebracht.

Uit op geld

Nadat de gangster de gezinsleden hadden vastgebonden, doorzochten ze het huis. De buit zou erg beperkt zijn, wat geld en enkele weinig waardevolle spullen. De daders konden ontkomen. In tegenstelling tot eerdere berichten werd er geen auto gestolen, meldt het parket van Oost-Vlaanderen. Dat spreekt van ernstige feiten en onderzoekt de zaak. Het was de daders wellicht vooral te doen om geld. Waarom ze net hier toesloegen, is voorlopig nog een raadsel. De man heeft wel een eigen bedrijf dat centrale verwarming installeert. Mogelijk dachten de gangsters dat er daarom ook geld in huis was.

De bewoners mochten zaterdag het ziekenhuis al verlaten. “Mijn verwondingen vallen nog mee. Op de feiten zelf gaan we echter geen commentaar geven”, zegt de man. “We willen het parket zijn werk laten doen.”

Het onderzoek is volop lopend. Daarbij zullen ook camerabeelden onderzocht worden. De buren hebben namelijk verschillende bewakingscamera’s staan aan de straatkant. Mogelijk werden de daders gefilmd. Het is wel nog de vraag of de beelden voldoende duidelijk zullen zijn aangezien er niet veel straatverlichting is in deze afgelegen landelijke weg.

Kristof Pieters
Kristof Pieters
Kristof Pieters24 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Roger Rymen

  Niet te verwonderen, België is met zijn uiterst tolerant strafrecht het mekka voor harde criminelen waar daders gepamperd worden met enkelbandjes die niet werken en slachtoffers in de kou blijven.

 • Sonia Lockkamper

  Dirk De Buyst heeft niet helemaal ongelijk ken zelf ook zelfstandigen die goed verdienen en het laten zien wat hun goed recht is en als je goed leest schrijft Dirk De Buyst niet dat ze op jaar binnen zijn voor de regen maar dat ze dat willen zijn

 • Bernadette De Soubiroux

  Op home invasions dient net als op kidnapping de maximum straf toebedeeld te worden vermits het ons raakt in onze diepste geleding van de samenleving.Zelfs de doodstraf moet in de toekomst overwogen worden.Of het wettelijk verdedigen van uw woning met geweld als alternatief.

 • PAUL DALEMANS

  Bende criminelen die een zware straf moeten krijgen en die tot het einde uitzitten. Ook schadevergoeding voor een hardwerkende zelfstandige die nu enkele weken werkonbekwaam is, om van het psychisch inpact maar te zwijgen. De kinderen opgesloten beeld je in. De vrouw ook vastgebonden en in shock. Geen compassie, geen medelijden. Vroeger was het de galg voor dat gespuis. Laat de verkiezingen maar komen. We zullen ze met de harde hand aanpakken (bokshandschoen).

 • André Van Laethem

  @ Dirk D e Buyst : Om zelfstandig te worden moet je geen startkapitaal meer hebben. Dus wat houdt U tegen om zelfstandig te worden en binnen twee jaar niet meer te moeten werken.. Onnozele praat vertellen kan een kind van 5. Maar die blijken wel slimmer.